Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δρίστας προς Μαρινάκη: «Κάντε λίγο υπομονή, είμαστε κοντά στη λύση του προβλήματος» (mp3)

banner roots

Δρίστας προς Μαρινάκη: «Κάντε λίγο υπομονή, είμαστε κοντά στη λύση του προβλήματος» (mp3)
12.05.2015 | 14:13

Δρίστας προς Μαρινάκη: «Κάντε λίγο υπομονή, είμαστε κοντά στη λύση του προβλήματος» (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Λίγο μετά τις 12 ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της τριμελούς επιτροπής της Λήμνου, που αποτελούνταν από το Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκης, τον πρώην αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσανταρλιώτη και τον επιχειρηματία Μιχάλη Χρυσάφη, που βρέθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί, όπου δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους της Λήμνου να αναφέρουν τους προβληματισμούς τους, αν και όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Θεοτοκάς, ανέφερε πως το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί εκτενώς καθώς η διαδικασία της απολογίας της ΝΕΛ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Fm 100 «Έχουμε Θέμα», ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης «Για ακόμη μία φορά παραμένουμε στις διαπιστώσεις. Παρόλα αυτά η εκτίμηση όσων συμμετείχαν στην συνεδρίαση, είναι πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα καθώς έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί ήδη το επόμενο Σ.Α.Σ για τις 22 Μαΐου.

Εκεί θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, πιστεύοντας πως θα βρεθεί λύση».

Στις 9.15, η τριμελής επιτροπή της Λήμνου συνάντησε και τον αναπληρωτή Υπουργό κ Δρίτσα, χωρίς όμως να βγει κάτι νεότερο, αφού όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, περιμένει την έκθεση την νομικής υπηρεσίας από τις απολογίες της ΝΕΛ για να προχωρήσει με τις περεταίρω διαδικασίες.

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια της άγονη γραμμής, φαίνεται πως σε 2 με 3 ημέρες θα ανοίξουν τα πλάνα προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιηθούν κρατήσεις.

Η γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ, για την αντικατάσταση του «Νήσος Μύκονος» από το «Αριάδνη» και το «Νήσος Ρόδος» αλλά και για τα καλοκαιρινά δρομολόγια αναμένεται αργά σήμερα το απόγευμα, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί πως υπήρξε αίτημα από την πλευρά της Λήμνου, για αλλαγή στην ώρα προσέγγισης στο λιμάνι του νησιού από τα πλοία που θα εκτελούν τα δρομολόγια.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το