Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, η σύσκεψη θεωρήθηκε απαραίτητη μετά τη διπλή συνάντηση που πραγματοποίησαν οι δυο πολιτικοί άντρες του νησιού μας με τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ Δρίτσα, την προηγούμενη εβδομάδα.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.
Εντωμεταξύ, μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίστηκε από καλά γνωρίζοντες, η αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής του Σ.Α.Σ., καθώς όπως αναφέρουν, κατά τη συνεδρίαση του, πια στις 12 Μαΐου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με την Κεντρική Ελλάδα.
Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊών Συγκοινωνιών, αναμένεται να συνεδριάσει στις 10.30 το πρωί της Τρίτης 12 Μαΐου, στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στην Ακτή Βασιλειάδη.
Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί, πως μέχρι τις 12 Μαΐου, θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, με τον αναπληρωτή Υπουργό να μην δίνει ακόμη απάντηση στο αίτημα Μαρινάκη για προσωρινή επέκταση της γραμμής Πειραιάς Χίος Μυτιλήνη ως τη Λήμνο.