Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Απλήρωτο (και) το δώρο Πάσχα σε ναυτικούς της ΝΕΛ

banner roots

Απλήρωτο (και) το δώρο Πάσχα σε ναυτικούς της ΝΕΛ
10.04.2015 | 11:44

Απλήρωτο (και) το δώρο Πάσχα σε ναυτικούς της ΝΕΛ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Για ακόμα μια φορά οι απλήρωτοι ναυτικοί της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ βρέθηκαν στο υπουργείο Ναυτιλίας και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα όπου τον ενημέρωσαν ότι δεν έλαβαν ούτε το δώρο του Πάσχα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ναυτεργάτες από την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), τη Συντονιστική Επιτροπή Μηχανικών του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, την Επιτροπή Ειδικού Τμήματος Γ' Μηχανικών Ασπροπύργου.

Από την πλευρά των ναυτεργατών υποβλήθηκε ένα πλαίσιο αιτημάτων. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την απλήρωτη ναυτική εργασία, την καθυστέρηση στην καταβολή επιδομάτων σε δικαιούχους ναυτεργάτες, τη μη καταβολή του δώρου του Πάσχα, σε επιδοτούμενους από το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) και απλήρωτους ναυτεργάτες της ΝΕΛ, καθώς και προβλήματα σχετικά με την εκπαίδευση και την μετεκπαίδευση των ναυτικών. Από την πλευρά του υπουργείου, τέθηκε ένα χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης - ικανοποίησής τους και ορίστηκε νέα συνάντηση για μετά το Πάσχα στο ΚΕΣΕΝ.

«Ιερά και όσια τα συμφέροντα των εφοπλιστών, καμιά λύση για το οξυμένο πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας των ναυτεργατών της ΝΕΛ, με την εταιρεία να μην έχει καταβάλει ούτε το δώρο Πάσχα, καθώς για τη μη καταβολή του επιδόματος φοίτησης και τον αποκλεισμό από το δώρο του Πάσχα των μετεκαπιδευομένων στο ΚΕΣΕΝ και στον Ασπρόπυργο», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

 

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το