Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας Λήμνου από τη στάση Δρίτσα

the roots web banners 06

Δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας Λήμνου από τη στάση Δρίτσα
13.03.2015 | 20:57

Δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας Λήμνου από τη στάση Δρίτσα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δυσαρέσκεια και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η στάση του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίστα, κατά τη σημερινή, δεύτερη συνάντηση του με την πολιτική ηγεσία και τους εκπροσώπους φορέων της Λήμνου.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 16:00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 17:45 παρουσία της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, του Δημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, του Αντιδήμαρχου Αγίου Ευστρατίου Δημήτρη Κουτσουρίδη και εκπρόσωπων φορέων των δύο νησιών.

Η σύσκεψη ξεκίνησε, με τον Υπουργό να αναφέρει πως "αυτή την ώρα υπάρχει κινητικότητα στο λιμάνι του Λαυρίου" ενώ μόλις 5 λεπτά μετά την έναρξη της σύσκεψης έφτασε στα χέρια του Υπουργού και των παρεβρισκόμενων η πληροφορία ότι το πλοίο "Ταξιάρχης" ξεκινάει σήμερα τα δρομολόγια του.

Εντωμεταξύ, εντύπωση προκάλεσε στους εκπροσώπους της Λήμνου, οι αποστροφές του Υπουργού "ότι μέχρι τώρα δεν είχε καταλάβει πως η Λήμνος είχε πρόβλημα με τη ΝΕΛ" !!!, η οποία "μπορεί να μην έχει καλά καράβια και εξυπηρέτηση, έχει όμως πολύ καλή και ικανή νομική υπηρεσία" ...!!!

Η εξέλιξη της σύσκεψη και τα λεγόμενα του Υπουργού, έδειξαν πως μόνο του μέλημα ήταν η πληρωμή των ναυτεργατών, αγνοώντας τα προβλήματα που δημιουργεί η ναυτιλιακή εταιρεία στα νησιά του Αιγαίου.

Μάλιστα, πολλοί κάνουν λόγο για ερασιτεχνικούς χειρισμούς από την πλευρά του κ. Δρίτσα, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αναφέρει πως "δεν μπορώ να κηρύξω έκπτωτη τη ΝΕΛ γιατί το Υπουργείο της οφείλει χρήματα".

Το γεγονός βέβαια οτι η Λήμνος παρέμεινε για πρώτη φορά 21 συνεχόμενες μέρες χωρίς σύνδεση με το Λαύριο, δε φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον Υπουργό.

Ο Υπουργός, αν και δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα, μετά από πόσες ημέρες καθυστέρησης καταβολής των οφειλών το Υπουργείο θεωρείτε έκθετο,σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός, αλλά και τι θα γίνει στην περίπτωση που η ΝΕΛ σταματήσει και πάλι τα δρομολόγια με δικής της ευθύνη, δεν έδωσε σαφή απάντηση.

Θυμίζουμε οτι τα χρήματα που κατέβαλε σήμερα το Υπουργείο, αφορούν το μήνα Ιανουάριο, που σημαίνει ότι η πληρωμή από το Υπουργείο έγινε σχεδόν άμεσα, παρ' όλα αυτά ο Υπουργό θεώρησε οτι είναι έκθετο το Υπουργείο έναντι της ΝΕΛ.

Επίσης, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της κ. Κυρίτση, η οποία αν και δεν είχε κληθεί από τις Αρχές του νησιού, παραβρέθηκε πιθανότατα προσκεκλημένη από τον Υπουργό αφού κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η στάση της έδειξε ότι παραβρέθηκε για να προστατέψει τον Υπουργό παρά για να βοηθήσει στη διεκδίκηση των αιτημάτων της Λήμνου. Η κ. Κυρίτση, δε δίστασε να επιτεθεί λεκτικά στο Δήμαρχο Λήμνου, ζητώντας του να απολογηθεί για την σημερινή σκληρή στάση του νησιού, απέναντι στον Υπουργό.

Η απάντηση δόθηκε απο τους Λημνιούς εκπροσώπους, με μια ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτεί τη Λήμνο προκειμένου να ενημερωθεί για τους αγώνες που χρόνια τώρα δίνουν οι Λημνιοι.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε στον Fm 100 πρίν λίγα λεπτά: "Θα κινηθούμε κατά παντός υπευθύνου. Για εμάς η επανέναρξη του δρομολογίου, δεν διαγράφει τις 21 μέρες που η Λήμνος έμεινε χωρίς καράβι."

Όπως πληροφορούμαστε, ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές ώστε τα επόμενα εικοστετράωρα να συγκληθεί η Επιτροπή Φορέων της Λήμνου προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή σύσκεψη.

Το θέμα θα συζητηθεί και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, όπου θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις της Λήμνου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel