Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου: «Ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων, αρχίζει με ένα βήμα!»
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου: «Ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων, αρχίζει με ένα βήμα!»
19.02.2015 | 10:05

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου: «Ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων, αρχίζει με ένα βήμα!»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, με αφορμή την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας δύο θέσεων επικουρικών ιατρών παθολόγων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε ως θετικό το γεγονός της προκήρυξης από το Υπουργείο Υγείας δυο θέσεων επικουρικών ιατρών παθολόγων τριετούς -για πρώτη φορά- σύμβασης για το Νοσοκομείο Λήμνου. Ελπίζουμε να υπάρξει θετική ανταπόκριση και καλούμε τους συναδέλφους έρθουν στη Λήμνο. Θα βρουν φιλόξενο κλίμα!

Η βεβαιότητα που είχαμε από την επικοινωνία μας με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ότι οι νησιωτικές περιοχές θα αντιμετωπίζονται ως πρώτη προτεραιότητα, βρίσκει τη συμβολική και ουσιαστική απεικόνιση της, στο γεγονός ότι η πρώτη προκήρυξη θέσεων αφορά και το Νοσοκομείο Λήμνου.

Ένα νοσοκομείο, που έχει πληγεί όσο λίγα από τη μνημονιακή λαίλαπα των προηγούμενων πολιτικών. Συνενώθηκε υπό κοινή διοίκηση με τη Μυτιλήνη, έμεινε χωρίς κανένα παθολόγο (!), χωρίς γενικούς ιατρούς, με έναν αναισθησιολόγο. Κατέληξε χωρίς σχεδόν κανένα ειδικευόμενο ιατρό, με οριακή λειτουργία της νεφρολογικής και χειρουργικής κλινικής, ενώ τμήματα του λειτουργούν με ιατρούς περιφερόμενους από αλλά νοσοκομεία ή ιδιώτες. Έγινε πεδίο κινητοποιήσεων των πολιτών λόγω αλλοπρόσαλλων διοικητικών αποφάσεων, εφαρμόστηκαν στα πλαίσια του πολιτικές επιλογές ιδιωτικοποίησης και απορρύθμισης του ΕΣΥ, βίωσε την κατάργηση όλων των κινήτρων για τη στελέχωση του. Για όλα αυτά έγινε αντικείμενο ερωτήσεων αρκετές φορές στην προηγούμενη Βουλή.

Αλλά είναι ΕΔΩ! Χάρη και στο φιλότιμο και την προσπάθεια προσωπικού και κατοίκων, που το κράτησαν ζωντανό. Για να παρέχει πλήρεις ιατρικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Και τώρα είναι η ώρα, μετά το πρώτο βήμα, να ακολουθήσουν και τα επόμενα. Ο επανακαθορισμός των κινήτρων για ιατρούς ΕΣΥ νησιωτικών περιοχών Ζώνης Γ´, η άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμων ιατρών ΕΣΥ, η διοικητική αυτοτέλεια του νοσοκομείου, η λειτουργία ΚΕΠΑ στη Λήμνο.

Θα συνεχίσουμε διεκδικώντας σε κάθε ευκαιρία την υλοποίηση των προτάσεων μας από το Υπουργείο Υγείας. Όπως και παλαιότερα. Έχουμε τη βάσιμη ελπίδα ότι αυτή τη φορά οι προτάσεις μας θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Δημοσίου Συστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, που ειδικά σε νησιωτικές περιοχές, όπως η Λήμνος, είναι όρος επιβίωσης.

Άλλωστε οι πρώτες διακηρύξεις -ενίσχυση Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατάργηση πεντάευρου, πρόσβαση ανασφάλιστων στα νοσοκομεία- κινούνται στο πλαίσιο των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, έγινε! Θα συνεχίσουμε και για τα υπόλοιπα!

Άλλωστε, "Ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων, αρχίζει με ένα βήμα!"».

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018