Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χωρίς καράβι και κινητή τηλεφωνία ο Άγιος Ευστράτιος

the roots web banners 06

Χωρίς καράβι και κινητή τηλεφωνία ο Άγιος Ευστράτιος
07.01.2015 | 10:27

Χωρίς καράβι και κινητή τηλεφωνία ο Άγιος Ευστράτιος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου καθώς το αίσθημα τις απομόνωσης τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν έντονο.

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η οποία αναφέρει πως εχθές το πρωί, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Μ. 36, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο – Μύρινα – Καβάλα, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να προσεγγίσει τον λιμένα του Αγίου Ευστρατίου και συνέχισε το δρομολόγιο του για λιμένα Μύρινας, ο Fm 100 επικοινώνησε με το Δημαρχείο του νησιού από όπου ενημερωθήκαμε πως δεν ήταν η πρώτη φορά.

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο αδυνατεί να προσεγγίσει το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου με αποτέλεσμα οι επιβάτες που έχουν προορισμό το νησί να μεταφέρονται στη Λήμνο ή ακόμη και στην Καβάλα!

Από εκεί, ταξιδεύουν και πάλι στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου.

Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που το καράβι προερχόμενο από Καβάλα αν δεν μπορέσει να προσεγγίσει τον Άγιο Ευστράτιο, συνεχίζει το δρομολόγιο του για Λαύριο, παίρνοντας μαζί του τους επιβάτες.

Σκηνικό που επαναλήφθηκε με το δρομολόγιο της περασμένης Κυριακής, όταν 10 επιβάτες αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν από Καβάλα για Άγιο Ευστράτιο, μέσω Λαυρίου!

Πιο συγκεκριμένα επιβιβάστηκαν από Καβάλα, έφτασαν Λήμνο, πέρασαν τον Άγιο Ευστράτιο, αφού το πλοίο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει, έφτασαν Λαύριο και με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο ταξίδεψαν ξανά από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο...

Σε ότι αφορά το χθεσινό δρομολόγιο, από το «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» επρόκειτο να αποβιβασθούν 06 άτομα με προορισμό το λιμένα του Αγίου Ευστρατίου, οι οποίοι προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Εντωμεταξύ, πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού και με την κινητή τηλεφωνία, μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας.

Οι κολώνες που έχουν εγκατασταθεί στο νησί από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να κοπεί το σήμα.

Από τις εταιρίες μόνο μία έχει εγκαταστήσει γεννήτρια στην κεραία της, με το σήμα να επανέρχεται σχετικά γρήγορα.
Οι υπόλοιπες έχουν εγκαταστήσει μπαταρίες, η ισχύς των οποίων διήρκεσε 24 ώρες μετά τη ζημιά.

Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου επικοινώνησε με την ΔΕΔΔΗΕ της Λήμνου, λόγω των αργιών όμως, η μετακίνηση συνεργείου δεν μπόρεσε να γίνει άμεσα, δίνοντας την υπόσχεση πως η βλάβη θα αποκατασταθεί αύριο, Πέμπτη, όπου αναμένεται να φτάσει στο νησί το αρμόδιο κλιμάκιο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το