Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ευρεία σύσκεψη στο Νοσοκομείο Λήμνου για τον Ebola

banner roots

Ευρεία σύσκεψη στο Νοσοκομείο Λήμνου για τον Ebola
18.10.2014 | 07:08

Ευρεία σύσκεψη στο Νοσοκομείο Λήμνου για τον Ebola

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σύσκεψη σχετικά  με την αντιμετώπιση της επικείμενης απειλής από τον Αιμορραγικό Πυρετό που προκαλεί ο Ιός Ebola, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στις 12:00 στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου.

 
Την σύσκεψη συγκάλεσε η Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα Λυμπέρη Ισμήνη και συμμετείχαν η κα Κοκολάκη Καλλιόπη, Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Βιοπαθολογικό-Βιοχημικό-Αιμοδοσίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ο κ. Πετρουλάκης Δημήτρης, Βιοπαθολόγος, Επιμελητής Α΄, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Καζόλη Ευτέρπη, η κα Κριαρή Αναστασία, Νοσηλεύτρια Λοιμώξεων, η κα Μαγδανή Μάλαμα, Προισταμένη Εξωτερικών Ιατρείων,  ο Στρατιωτικός Παθολόγος κ. Λούκας Θωμάς, ως εκπρόσωπος του Στρατού, ο κ. Σουσαλής Αθανάσιος, Προιστάμενος  από την Διοικητική Υπηρεσία καθώς και ο κ. Μανωλέρης Χαράλαμπος από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.
 
Σκοπός της σύσκεψης ήταν να προετοιμαστεί το νοσοκομείο για την πιθανότητα να αντιμετωπίσει ένα ύποπτο κρούσμα από τον Ιό Ebola.
 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε πως πρέπει να υπάρχει υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης. Επίσης προγραμματίστηκε η υλοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου ενημέρωσης του πληθυσμού καθώς και εκπαίδευσης ειδικών ομάδων όπως των αστυνομικών, των λιμενικών κτλ. Τέλος, καθορίστηκε το πώς θα γίνει η διαλογή των περιστατικών που θα θεωρηθούν ύποπτα, ενώ ορίστηκε και ο ειδικός χώρος που θα αντιμετωπιστούν.
 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel