Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Όταν μας χτύπησε η κρίση» σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού

banner roots

«Όταν μας χτύπησε η κρίση» σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού
16.10.2014 | 11:01

«Όταν μας χτύπησε η κρίση» σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δεύτερη ημέρα σήμερα, για την 26η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου και «η κρίση» χτυπάει την πόρτα του Πολιτιστικού Κέντρου Πορτιανού.

Μια μοναδική θεατρική βραδιά, με την επίκαιρη κωμωδία που θα αγγίξει όλους τους θεατές, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές γέλιου, θα έχουν τη δυνατοτητα να παρακολουθήσουν σήμερα οι κάτοικοι της κεντρικής και ανατολικής Λήμνου.

 “Όταν μας χτύπησε η κρίση”

Όταν η φτώχεια και η δυστυχία γίνονται καθεστώς, η τέχνη οφείλει να ανασκουμπωθεί και να αφήσει στην άκρη τη θαλπωρή του εγωκεντρισμού της, και της ψευδεπίγραφης ευδαιμονίας.

Να πρωτοπορήσει στην ανάδειξη των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους, που μέχρι χθες είχαν ονοματεπώνυμο στην καθημερινότητα και δικαίωμα στο μέλλον, να γίνονται μέσα σε μία στιγμή αυτόχειρες.

Επιβάλλεται να γίνει "μπροστάρισσα" στην αφύπνιση των χασμουρημένων "θέλω" και να χλευάσει με κάθε τρόπο τους δικτάτορες των αρρωστημένων "πρέπει". Για να πάψουν να αναπνέουν οι αριθμοί και να ψυχοραγούν πεινασμένα παιδιά, στου δείκτες μιας διεφθαρμένης παγκοσμιοποίησης, είναι ιερό καθήκον της Τέχνης να πει: "ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!", “ξεσπά” η σκηνοθέτης της παράστασης, περιγράφοντας το έργο.

“Γραβατωμένους βρυκόλακες που πίνουν το αίμα ανέργων κι απόκληρων για να χορτάσουν οι δικές τους επόμενες γενιές, η τέχνη του Θεάτρου με την πένα της μπορεί να τους στείλει στην αγχόνη του γέλιου επί σκηνής.

Ζητιάνοι και εγκληματίες, θα φαντάζουν μπροστά τους οι Άγιοι της Κόλασης που οραματίστηκαν, προβάλλοντας το "Ο Θάνατος σου η Ζωή μου" ως το ιδανικό σύστημα που πρέπει να ζήσουν τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε πολύ, δε θα πάρουμε!”.

“Όταν μας χτύπησε η κρίση” από τον «Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων – Θεατρική Ομάδα», στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το