Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου και Κ.Ο «Αρχιπελάγους»: «Αβάσιμες κατηγορίες σπιλώνουν το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων»

banner roots

Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου και Κ.Ο «Αρχιπελάγους»:  «Αβάσιμες κατηγορίες σπιλώνουν το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων»
10.10.2014 | 12:35

Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου και Κ.Ο «Αρχιπελάγους»: «Αβάσιμες κατηγορίες σπιλώνουν το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Απάντηση στους ισχυρισμούς των δύο κυνηγών που συνελήφθησαν, στις 5 Οκτώβριου στη Λήμνο, να θηρεύουν  σε καταφύγιο άγριας ζωής εξέδωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία «Αρχιπελάγους» και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου.

Η απάντηση αναφέρει:

Με έκπληξη διαβάσαμε χθες άρθρο, το οποίο εξαπολύει κατηγορίες, σπιλώνοντας το όνομα και το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Η Β’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ και ο Κ.Σ. Λήμνου μη ανεχόμενοι τέτοιου είδους λασπολογίες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

• Η Β’ ΚΟΑ πριν την έναρξη του κυνηγίου τύπωσε και προμήθευσε χάρτες, τον ΚΣ Λήμνου, οι οποίοι σχεδιάστηκαν από την Δ/νση Δασών Λέσβου και διανέμονται σε κυνηγούς για την άμεση και πλήρη ενημέρωση τους. Κάθε κυνηγός της περιφέρειας μας αλλά και εκτός αυτής μπορεί να προμηθευτεί τους εν λόγω χάρτες από το γραφείο του κυνηγετικού συλλόγου, τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες καθώς και το Δασονομείο Λήμνου το οποίο συν στεγάζεται με τον σύλλογο.

• Υποχρέωση των κυνηγετικών οργανώσεων είναι η σήμανση των περιοχών. Για τον λόγο αυτό, ετησίως ο ΚΣ Λήμνου και οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες τοποθετούν πινακίδες στα όρια των ΚΑΖ ή αντικαθιστούν τις τυχόν ζημιές. Πριν την έναρξη της κυν. περιόδου που διανύουμε η Β’ ΚΟΑ προμήθευσε στον ΚΣ Λήμνου 40 νέες πινακίδες, γιατί χρέος μας είναι η σωστή ενημέρωση των κυνηγών. Πληροφοριακά στην περιοχή που βρέθηκαν οι εν λόγω κύριοι υπάρχουν 41 πινακίδες για μια απόσταση των 16 χιλιομέτρων.

• Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται «καλοστημένες παγίδες» για να αποδείξει την αξία του έργου της. Χρόνια τώρα, νύχτα και μέρα είναι στο ύπαιθρο προασπίζεται την κυνηγετική δραστηριότητα και προστατεύει την άγρια πανίδα, πολλές φορές με το δικό της αίμα. Είτε με πορτοκαλί γιλέκα είτε χωρίς αυτά, από την στιγμή που καταγγέλθηκε το συμβάν και επί τόπου διαπίστωσαν παράβαση του νόμου περί θήρας, είχαν χρέος απέναντι στον όρκο τους να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες.

• Όσον αφορά την συμπεριφορά του προέδρου του ΚΣ Λήμνου κ. Δανιήλ Ευάγγελου, ήταν άψογη και έπραξε σύμφωνα με το καταστατικό. Δεν μπορεί ένας πρόεδρος να λειτουργεί πελατειακά και να επιλέγει ποιοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και ποιοι όχι. Εξάλλου η άψογη στάση του, του έχει δώσει το δικαίωμα να εκλέγεται επί σειρά ετών στη διοίκηση του ΚΣ Λήμνου.

• Είναι αδιανόητο, οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού να κατηγορούνται ότι διακατέχονται από κυνηγετική πείνα και ότι χρησιμοποιούν άσχετους επισκέπτες –κυνηγούς για να ασκήσουν την κυνηγετική τους δραστηριότητα. Οι Λημνιοί έχουν αξιοπρέπεια και σέβονται τους νόμους αλλά και τους επισκέπτες.

Γι’ αυτό καλό θα είναι, όσοι κυνηγοί κινούνται ανά την επικράτεια να έχουν γνώση και επίγνωση των νόμων περί θήρας, να ενημερώνονται από τις κατά τόπους κυνηγετικές οργανώσεις και να μην προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλοθι με στημένες φωτογραφίες πεσμένων πινακίδων ΚΑΖ.

Η λασπολογία κατά των κυνηγετικών οργανώσεων δεν ωφελεί ούτε τους ίδιους τους λασπολόγους. Καλό θα είναι όλοι μαζί να κρατήσουμε το επίπεδο που αρμόζει σε έναν αθλητή και όχι σε ένα δολιοφθορέα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το