Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Berliner Morgenpost: «Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός»

banner roots

Berliner Morgenpost: «Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός»
25.02.2013 | 02:57

Berliner Morgenpost: «Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

"Η Ελλάδα και πάλι πιο δημοφιλής", είναι ο τίτλος άρθρου στην Berliner Morgenpost.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των διοργανωτών, η Ελλάδα είναι φέτος ένας πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός από ότι την περασμένη χρονιά.

Η Alltours καταγράφει ένα συν της τάξης του 10%. Στις Thomas Cook και Neckermann γίνεται επίσης λόγος για ένα διψήφιο ποσοστό αύξησης. Μόνον στην Tui το συν είναι μικρότερο και κινείται στο 2%.

Η περασμένη χρονιά δεν πήγε καλά για τον ελληνικό τουρισμό. Οι κρατήσεις είχαν μειωθεί κατά 9 με 12 %. Ήδη στα τέλη του περασμένου έτους όμως, οι ειδικοί είχαν προβλέψει ότι φέτος θα υπάρξουν ανοδικές τάσεις".

Θεαματική είναι μάλιστα η αύξηση που καταγράφεται στις κρατήσεις για Ρόδο, που υπερβαίνει το 25%, αλλά και για την Κρήτη που κινείται στο 15%.

Ελλάδα επιλέγουν για τις διακοπές τους φέτος οι Αυστριακοί

Αισιόδοξα για τον ελληνικό τουρισμό είναι τα μηνύματα που έρχονται και από την Αυστρία. Η εντυπωσιακή (ύψους 35%) αύξηση που σημειώνεται στις κρατήσεις είναι πολύ πιθανόν να καλύψει τις απώλειες του 2012.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, την αύξηση των κρατήσεων για ταξιδιωτικά πακέτα προς την Ελλάδα κατά 35% καταγράφει ο αυστριακός όμιλος τουριστικών γραφείων Verkehrsbüro Group-Ruefa.

Όπως αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής του τουριστικού ομίλου, Μάρτιν Μπαχλέχνερ, σημειώνεται έντονο ενδιαφέρον για τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η αύξηση των κρατήσεων είναι ελπιδοφόρα, καθώς έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος των απωλειών του 2012.

Παράλληλα στη Βρετανία οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν αυξηθεί περαιτέρω σε σχέση με την περυσινή σεζόν, ενώ ανοδική τροχιά καταγράφουν και οι κρατήσεις από Ρωσία, ΗΠΑ και Καναδά.

Επενδυτικά σχέδια

Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκαν από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη 467 επενδυτικά σχέδια με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 50 εκατ. ευρώ τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Εναλλακτικός Τουρισμός" και χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" (ΕΠΑΝ ΙΙ).

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το ελληνικό δημόσιο και η επιχορήγηση των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε ποσοστό 50% (25 εκατ. ευρώ) του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους.

Πηγή: Deutsche Welle

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το