Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Μετά από 51 χρόνια επαναλειτουργούν Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ίμβρο
ikteo limnou
Μετά από 51 χρόνια επαναλειτουργούν Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ίμβρο
25.09.2015 | 18:28

Μετά από 51 χρόνια επαναλειτουργούν Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ίμβρο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Μια νέα σελίδα γράφεται στο βιβλίο της Ιμβριακής Κοινότητας με την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου, που ακολουθεί αυτή του Δημοτικού το 2013, στην Ίμβρο.

“Μετά από 51 χρόνια σιωπής, αλλά συγχρόνως και άσβεστης ελπίδας” όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο Διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου, Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, ολοκληρώνεται ο κύκλος όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην Ίμβρο, με την τελετή έναρξης της σχολικής περιόδου 2015-16, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2 το μεσημέρι στ” Αγρίδια.

Σύμφωνα με τον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ίμβρου “δικαιώνεται και με τον καλύτερο τρόπο ο αγώνας, όλων αυτών των ανωνύμων ή επωνύμων ανθρώπων και των φορέων, που είτε με τις δωρεές τους είτε με την αγόγγυστη και ανιδιοτελή συμμετοχή τους, αφενός οραματίστηκαν την επανασύσταση και λειτουργία της Ελληνόφωνης εκπαίδευσης στο νησί και αφετέρου ολοκληρώνουν και πραγματώνουν το όνειρο όλων των Ιμβρίων, τόσο αυτών που ζουν μόνιμα στο νησί, όσο και αυτών που ζουν στους τέσσερις ορίζοντες της Οικουμένης”.

Την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην ΄Ιμβρο υποστήριξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ενώ καταλυτικός ήταν ο ρόλος των συλλόγων Ιμβρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αλλά και των ελληνικών και τουρκικών αρχών.

Πηγή: era-aegean.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018