Κυρίως οι άνθρωποι. Είναι φτιαγμένοι από τη γαλανόλευκη σημαία – τη θάλασσα, τον ουρανό, το λευκό του αφρού στα κύματα και τα σύννεφα. Απλότητα, που όταν προστεθεί στην πολυπλοκότητα της ελληνικής ψυχής, δημιουργεί ένα συναρπαστικό μείγμα. Εχω μια αίσθηση, ότι ανήκω εδώ που δεν την έχω αλλού. Η Βρετανία ήταν η χώρα όπου μεγάλωσα, αλλά η Γερμανία ήταν η χώρα που με έκανε να καταλάβω πραγματικά ποιος είμαι. Τώρα όμως ήρθε η ώρα για την επόμενη περιπέτεια στη ζωή μου. Αυτήν που προορίζεται για την καρδιά και την ψυχή μου.
Πείτε μας για τη συνάντηση με έναν Έλληνα θρύλο όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου…
Είχα την τύχη να πάρω συνεντεύξεις από σχεδόν όλα τα είδωλα της γενιάς μου, από τη Madonna μέχρι τον McCartney, τον Elton, την Tina, τον Zappa, τον Cobain, ακόμα και τον Δαλάι Λάμα και τον Gorbachev και μέχρι περίπου 1.000 άλλους. Οι μεγαλύτερες εμπειρίες είναι πάντα όταν ένας μουσικός ήρωας και θρύλος παίζει για σένα, είτε πρόκειται για ποπ μουσική – ο Morten Harket πήρε μια κιθάρα στο σπίτι του και έπαιξε ένα medley από τις επιτυχίες των A-ha, ο Al Green μου έκανε καντάδα στην Tabernacle Church του στο Μέμφις, και εδώ στο σπίτι του στην Πλάκα, ο Βαγγέλης καθόταν πίσω από τα συνθεσάιζερ. Μου έπαιξε, συνθέτοντας ελεύθερα, καθώς και τα κλασικά του κομμάτια. Ήταν μια απίστευτη και αξέχαστη τιμή.
Ποιο ήταν το πρόσωπο από το οποίο πήρατε συνέντευξη και σημάδεψε τη μνήμη σας;
Ο Δαλάι Λάμα με επηρέασε περισσότερο. Το 1994, η Αγιότητα του μου είπε ότι “η ικανότητα να σέβεσαι και να φροντίζεις τον εαυτό σου και τους άλλους είναι αυτή που θα σε γεμίσει”. Μου πήρε χρόνια για να κατανοήσω πραγματικά αυτή τη δήλωση, αλλά τελικά μου έγινε κατανοητή αφού έγινα ο άνθρωπος που φρόντιζε τη μητέρα μου για τρία χρόνια μέχρι το θάνατό της. Η αγάπη και ο σεβασμός είναι αυτά που έχουν σημασία, αρχές με τις οποίες πρέπει να ζουν τα άτομα και οι χώρες, και γι’ αυτό, όπως και εγώ τα τελευταία 30 χρόνια, πάντα πίστευα ότι αν η Μεγάλη Βρετανία ζούσε πραγματικά σύμφωνα με τις αρχές της, όπως θα έπρεπε να κάνουν όλες οι άλλες χώρες, τότε θα έπρεπε να επιστρέψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα.