Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πέθανε σε ηλικία 118 ετών η μοναχή Αντρέ – Ήταν το γηραιότερο άτομο στον πλανήτη

the roots web banners 06

Πέθανε σε ηλικία 118 ετών η μοναχή Αντρέ – Ήταν το γηραιότερο άτομο στον πλανήτη
19.01.2023 | 07:20

Πέθανε σε ηλικία 118 ετών η μοναχή Αντρέ – Ήταν το γηραιότερο άτομο στον πλανήτη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Πέθανε, σε ηλικία 118 ετών, η μοναχή Αντρέαπό την Τουλόν της Γαλλίας - το γηραιότερο άτομο στον πλανήτη, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες.

 

Ο δήμαρχος της πόλης, Ουμπέρ Φάλκο, ανακοίνωσε το θάνατό της στο Twitter γράφοντας ότι ενημερώθηκε για το θάνατο της υπερήλικης γυναίκας το βράδυ της Τρίτης, εκφράζοντας παράλληλα την απέραντη θλίψη του.

Ο εκπρόσωπος της μοναχής, Ντέιβιντ Ταβέλα, είπε πως η Αντρέ πέθανε στις 2:00πμ της Τρίτης.

Η Αντρέ, κατά κόσμον Λουσίλ Ραντόν, γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904 και αφιέρωσε τη ζωή της στο θεό και την καθολική εκκλησία.

Πριν μονάσει πρόσεχε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ πέρασε τα επόμενα 28 χρόνια φροντίζοντας ορφανά και ηλικιωμένους σε νοσοκομείο.

Όταν έγινε 118 ετών το 2022, η Αντρέ έλαβε ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν -τον 18ο πρόεδρο της Γαλλίας που γνώρισε κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Την ίδια ώρα, υπηρέτησε και 10 διαφορετικούς Πάπες.

Η Αντρέ έγινε το γηραιότερο εν ζωή άνθρωπο μετά από το θάνατο της Γιαπωνέζας Κάνε Τανάκα, που πέθανε σε ηλικία 119 ετών τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου όλων των εποχών εξακολουθεί να διατηρεί η Ζαν Καλμάν, που έζησε 122 χρόνια και 164 ημέρες.

Η Καλμάν γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1875.

 
Πηγή: cnn.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το