Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>10 συμβουλές για να αποφύγετε τις απάτες διαδικτυακών αγορών.Απάτες και απάτες

the roots web banners 06

10 συμβουλές για να αποφύγετε τις απάτες διαδικτυακών αγορών.Απάτες και απάτες
15.09.2022 | 10:28

10 συμβουλές για να αποφύγετε τις απάτες διαδικτυακών αγορών.Απάτες και απάτες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Το Διαδίκτυο προσφέρει απίστευτες εγκαταστάσεις για να κάνετε αγορές και να κάνετε καλές προσφορές. Η αναζήτηση τιμών, η αγορά και η παραλαβή του προϊόντος στο σπίτι είναι δυνατότητες που μόνο ο εικονικός κόσμος μπορεί να μας προσφέρει!

 Ωστόσο, άνθρωποι που ενεργούν κακόπιστα υπάρχουν παντού και οι απάτες ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Δείτε τις συμβουλές μας για την αποφυγή απάτης στις ηλεκτρονικές αγορές;

Οι κυριότερες απάτες σχετίζονται με ηλεκτρονικές αγορές, αεροπορικά εισιτήρια, συναλλαγές και τραπεζικές υπηρεσίες. Ένας στους τέσσερις Βραζιλιάνους έχει ήδη πέσει θύμα αυτού του είδους ενεργειών, αλλά είναι δυνατό να αποφύγετε αυτόν τον πονοκέφαλο με το Serasa Antifraude, μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα δεδομένα σας και να αποφεύγετε τις απάτες.

Ακριβώς όπως αναζητούμε ασφάλεια σε διάφορες καθημερινές καταστάσεις, η online αγορά απαιτεί επίσης προσοχή. Δείτε μερικές από τις συμβουλές μας παρακάτω για να αποφύγετε να πέσετε θύματα απάτης στον κυβερνοχώρο και φροντίστε να επικοινωνήσετε με το Serasa Consumer για να είστε σίγουροι.

1. Διερεύνηση της καταλληλότητας της εταιρείας

Ελέγξτε τα επιχειρηματικά δεδομένα της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα εικονικά κανάλια πωλήσεων απαιτείται να παρέχουν δεδομένα όπως όνομα εταιρείας, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και CNPJ, κατά προτίμηση στην αρχική τους σελίδα. Προσοχή σε ιστότοπους που δεν ακολουθούν αυτόν τον κανόνα και πηγαίνετε μόνο σε αξιόπιστους ιστότοπους όπως το Bizzo Casino ελλαδα.

2. Χωρίς επαφή, χωρίς σκέψη

Προσδιορίστε τα στοιχεία επικοινωνίας. Όσο πιο εύκολα μπορείτε να βρείτε αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις και διευθύνσεις email για να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό εμπόριο, να κάνετε ερωτήσεις ή να κλιμακώσετε ζητήματα, τόσο πιο αξιόπιστος είναι ο ιστότοπος και τόσο λιγότερο πιθανό είναι να πέσετε θύμα διαδικτυακής απάτης. Ορισμένοι ιστότοποι προσφέρουν ακόμη και διαδικτυακή συνομιλία όπου μπορείτε να συνομιλήσετε με έναν πράκτορα σε πραγματικό χρόνο.

3. Να είστε προσεκτικοί με την ψηφιακή πιστοποίηση

Ελέγξτε τις ψηφιακές πιστοποιήσεις για να αποφύγετε την απάτη. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των πελατών τους επιδιώκουν να αποκτήσουν σφραγίδες ασφαλείας και ψηφιακές πιστοποιήσεις που προστατεύουν τα δεδομένα που παρέχουν οι πελάτες. Βεβαιωθείτε ότι η αρχική σελίδα εμφανίζει αυτές τις πληροφορίες. Επίσης, οι διευθύνσεις ιστοτόπων ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να ξεκινούν με "https" και όχι με "http".

4. Προσοχή στην ποιότητα των κειμένων

Αναζητήστε στοιχεία απάτης στον ιστότοπο. Τα πορτογαλικά σφάλματα και οι φωτογραφίες κακής ποιότητας είναι καλές ενδείξεις ιστότοπων που δεν είναι αξιόπιστες, ερασιτεχνικά κατασκευασμένες και με αποκλειστικό σκοπό να βγάλουν χρήματα από τους ανθρώπους. Μείνετε συντονισμένοι.

5. Γνωρίστε τη φήμη της εταιρείας

Ερευνήστε τι λένε οι άνθρωποι για την εταιρεία. Κάθε φορά που είστε επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε ηλεκτρονικό εμπόριο, ελέγξτε την καταλληλότητα του ιστότοπου με τις υπηρεσίες προστασίας των καταναλωτών.

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για να γνωρίζετε εάν υπάρχουν παράπονα σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες και να γνωρίζετε τη γνώμη άλλων καταναλωτών. Στις σελίδες των εταιρειών στο Facebook μπορείτε να βρείτε κριτικές πελατών και αξιολογήσεις με αστέρια. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε εάν η εταιρεία ανταποκρίνεται στα σχόλια που αφήνει το κοινό και αν ενδιαφέρεται για την επίλυση προβλημάτων που αναφέρονται.

6. Ζητήστε παραπομπές

Μην το σκέφτεστε δύο φορές για να ζητήσετε συστάσεις από την οικογένεια και τους φίλους, ειδικά εκείνους που έχουν ήδη τη συνήθεια να κάνουν αγορές μέσω Διαδικτύου.

7. Διαβάστε την πολιτική του ιστότοπου

Θα γνωρίζετε όχι μόνο τα μέτρα ασφαλείας αλλά και το σύστημα επιστροφής και ανταλλαγής. Όσο πιο ασφαλείς είστε, τόσο καλύτερη είναι η αγορά σας και τόσο ασφαλέστερα θα είναι τα δεδομένα σας.

8. Χρησιμοποιήστε ασφαλείς συσκευές

Χρησιμοποιήστε ασφαλές wifi, υπολογιστή ή smartphone. Ποτέ μην κάνετε εικονικές αγορές μέσω υπολογιστών άλλων ανθρώπων ή χρησιμοποιώντας δημόσια δίκτυα Wi-Fi. Αυτό αυξάνει μόνο την πιθανότητα να δράσουν κακόβουλοι άνθρωποι.

9. Απομακρυνθείτε από τις προσφορές πολυτελείας

Εάν ένα συγκεκριμένο προϊόν έχει τόσο ελκυστική τιμή που δεν μπορείτε παρά να το αγοράσετε, σταματήστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και μην το αγοράσετε. Οι πολύ χαμηλές τιμές μπορεί να είναι σημάδι απόπειρας απάτης.

10. Κρατήστε τις αποδείξεις αγοράς σας

Εκτυπώστε ή αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας τις οθόνες που υποδεικνύουν ότι πραγματοποιήθηκε η αγορά, σημειώστε τους κωδικούς επιβεβαίωσης και αποθηκεύστε τα email που φτάνουν στο γραμματοκιβώτιό σας με τα δεδομένα συναλλαγής. Μπορεί να είναι χρήσιμα στο μέλλον.

Μην ξεχνάτε: να προσέχετε πάντα τα δεδομένα σας. Η τακτική παρακολούθηση των δεδομένων σας είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε απώλειες λόγω απάτης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το