Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Χριστουγεννιάτικο έλατο από μπισκότα με μέλι και μπαχαρικά

banner roots

Χριστουγεννιάτικο έλατο από μπισκότα με μέλι και μπαχαρικά
25.12.2018 | 17:38

Χριστουγεννιάτικο έλατο από μπισκότα με μέλι και μπαχαρικά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Της Ιωάννας Σταμούλου

Το πιο γλυκό διακοσμητικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας! Μπορεί αυτά τα έλατα από μπισκότα να είναι πολύ εντυπωσιακά, αλλά μην τα λυπηθείτε, να τα απολαύσετε μαζί με τον καφέ και το τσάι σας. Είναι πεντανόστιμα!

Μερίδες: για 2 δεντράκια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος: 15'
Έτοιμο σε: 45'

Υλικά

    • 150γρ. ζάχαρη καστανή
    • 100γρ. μέλι
    • 1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
    • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
    • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
    • 2 κουτ. γλυκού κοφτά μαγειρική σόδα
    • 125γρ. Βούτυρο Lurpak
    • 1 αβγό
    • 420γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το λευκό γλάσο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ελάχιστο νερό

Διαδικασία

Βάζετε ένα κατσαρολάκι στη ζυγαριά, ρίχνετε και ζυγίζετε μέσα το μέλι και τη ζάχαρη. Ύστερα βάζετε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτετε τη σόδα. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε καλά. Μην τρομάζετε που θα αφρίσει το μίγμα, είναι φυσιολογικό.

Προσθέτετε το βούτυρο κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Μετά ανακατεύετε στο μίγμα το αβγό και τέλος το αλεύρι, τελειώνοντας με ζύμωμα στο χέρι μέχρι να γίνει το μίγμα σας μια ομοιογενής ζύμη που θα πλάθεται εύκολα.

Αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει, στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δύο ρηχά ταψάκια και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε τη ζύμη λίγη λίγη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών περίπου. Με κουπ πατ κόβετε μπισκότα σε σχήμα αστεριών με 5 γωνίες σε 4 διαφορετικά μεγέθη.

Μεταφέρετε τα μπισκοτάκια στα ταψιά και ψήνετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, αλλά όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ γιατί θα μετά θα παρασκληρύνουν. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο πρέπει να είναι ακόμα μαλακά. Υπολογίστε πως θα σκληρύνουν και θα γίνουν τραγανά αφού κρυώσουν.

Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας μέσα σε ένα μπολ με πιρούνι την άχνη ζάχαρη κι ελάχιστο νερό, μέχρι να πάρετε ένα πηχτό γλάσο που δεν θα τρέχει εύκολα από το πιρούνι όταν δοκιμάσετε να το αφήσετε.

Τοποθετείτε το μεγαλύτερο αστέρι κάτω, παίρνετε ένα ακόμη μεγάλο και τοποθετείτε λίγο από το γλάσο που ετοιμάσατε στη βάση του πριν το τοποθετήσετε πάνω στο πρώτο μπισκότο της βάσης, στρίβοντάς το. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με 2 αστέρια στο επόμενο μέγεθος και συνεχίζετε ανεβαίνοντας με μικρότερα αστέρια ανά δύο. Φροντίζετε να βάζετε κάθε φορά λίγο γλάσο στη βάση του μπισκότου που κολλάτε πάνω στο προηγούμενο και να το στρίβετε. Τέλος θα κολλήσετε με τη βοήθεια γλάσου ένα μικρό αστέρι όρθιο.

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το