Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε εργαζόμενη λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς του εργοδότη

banner roots

Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε εργαζόμενη λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς του εργοδότη
18.11.2018 | 13:14

Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε εργαζόμενη λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς του εργοδότη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Ακριβά πλήρωσε εργοδότης την προσβλητική του συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενη, καθώς το δικαστήριο όχι μόνο ακύρωσε την απόλυσή της αλλά τον καταδίκασε σε αποζημίωση 20.000 ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης.

Το θέμα αναδεικνύει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση» εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει εργαζόμενη-μέλος του, ακυρώνοντας την απόλυσή της και καταδικάζοντας εργοδότη σε αποζημίωση 20.000€ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που της προκάλεσε.

Όπως αναφέρει, ο συγκεκριμένος εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις προς αυτή, όπως καταγράφεται και στα αποσπάσματα από το αιτιολογικό της δικαστικής απόφασης που δημοσιοποιεί ο Σύλλογος.

Απόσπασμα από το αιτιολογικό της δικαστικής απόφασης που ανάρτησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ενωση"Απόσπασμα από το αιτιολογικό της δικαστικής απόφασης που ανάρτησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ενωση"

Όταν η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος και αντέδρασε, ο εργοδότης φρόντισε να την απομακρύνει από την εργασία, δίχως να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.

Το δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις ύψους 36.839,50€, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

«Οι δυσκολίες της καταγγελίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων της δεν έκαμψαν την εργαζόμενη, ούτε την "Ένωση", τη ΓΣΕΕ και τoν δικηγόρο της, που καθοριστικά και συντονισμένα σταθήκαμε δίπλα της σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, του Συνήγορου του Πολίτη και του δικαστηρίου» δηλώνει ο σύλλογος.

Πηγή: Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε εργαζόμενη λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς του εργοδότη | iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το