Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>«Στον κλίβανο» οι επισκέπτες της Καπέλα Σιστίνα

banner roots

«Στον κλίβανο» οι επισκέπτες της Καπέλα Σιστίνα
21.12.2012 | 16:27

«Στον κλίβανο» οι επισκέπτες της Καπέλα Σιστίνα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Διαδικασία... αποστείρωσης θα περιμένει τους τουρίστες που θλουν να μπουν στο διασημότερο παρεκκλήσι του Βατικανού.

Οι επισκέπτες, πριν μπουν, θα πρέπει να απαλλάσσονται από τη σκόνη, κάθε είδος ρύπου και θα δροσίζονται. "Εκατό μέτρα πριν από την είσοδο θα υπάρχει ένα χαλί στο οποίο οι επισκέπτες θα καθαρίζουν τα παπούτσια τους, επίσης ειδικούς απορροφητήρες που θα τραβούν τη σκόνη και θα μειώσουμε την θερμοκρασία του χώρου ώστε να μειώνεται αυτόματα η θερμότητα των σωμάτων και η υγρασία", διευκρίνισε ο διευθυντής των Μουσείων του Βατικανού, Αντόνιο Παολούτσι.

Περίπου 20.000 άνθρωποι περνούν καθημερινά από το παρεκκλήσι για να θαυμάσουν τις νωπογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου με θέμα της Γένεση στην οροφή, αλλά και τις 12 αναγεννησιακές τοιχογραφίες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ορισμένες του Μποτιτσέλι.

Ο Παολούτσι, εδώ και χρόνια, προειδοποιεί ότι το νέφος, τα σωματίδια της σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες που μεταφέρουν οι ιδρωμένοι τουρίστες αποτελούν σοβαρή απειλή για τις τοιχογραφίες της Καπέλα Σιστίνα.

Οι αλλαγές στο παρεκκλήσι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2013 και σε αυτές περιλαμβάνεται και μια νέα έκθεση εικόνων της Καπέλα Σιστίνα, αλλά και μια "εικονική περιήγηση στο χώρο.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το