Να περιγράψεις έναν τόπο; Τα κτίρια, τους ναούς, τη γεωμορφή, τους ανθρώπους του; Κάποτε ίσως να ήταν ευκολότερο. Τώρα κοινώνισμα ουσίας, ατμόσφαιρες, μυσταγωγία, κραδασμοί, οι μέσα και οι έξω μου τόποι.
Απόσταξη. Η κορυφαία στιγμή για το τσίπουρο. Η κορυφαία πρόκληση για τον αποσταγματοποιό. Η στιγμή που πρέπει να συλλέξει σταγόνα-σταγόνα, στο απόσταγμα, ολόκληρο τον συμπυκνωμένο αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού. Απαραίτητη προϋπόθεση για το σκοπό αυτό; Να ολοκληρωθούν σωστά τα παρακάτω στάδια.
Είναι το εθνικό μας σνακ και ένα από τα πρώτα φαγητά που συνδέσαμε με το τάπερ. Ο τηγανητός κεφτές κάνει στόματα να ανοίγουν, μάτια να κλείνουν από απόλαυση και πιρούνια να δίνουν μάχη για τον τελευταίο. Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά του.
Γράφει η Πηνελόπη Τσακανίκα, Ειδική Παιδαγωγός
-Πού είναι τα τετράδια σου, Γιωργάκη μου;
-Τα ξέχασα, κυρία. Δεν τα έβαλε η μαμά μου στην τσάντα μου.
Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος, Γιάννης Ξηντάρας (paidi-efivos.gr)
Η Ελένη, 4 χρόνων, κάθεται στο πάτωμα και παίζει με τις κούκλες της. Τις χτενίζει , τις κουρεύει, τις ντύνει, τις βάζει να κάνουν δουλειές, να πηγαίνουν βόλτα, να συζητάνε, να τσακώνονται.
Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon