Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αλέξης Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης | Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Αλέξης Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης | Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής
25.01.2023 | 16:05

Αλέξης Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης | Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

 

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια μέρα στη θέση της. Υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας, της Δικαιοσύνης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιο θα είναι το μήνυμα αν αυτή την εκτροπή "περάσει" χωρίς απόδοση ευθυνών; Έχουμε ιστορική ευθύνη να αντισταθούμε. Αυτό, αφορά τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού. Αφορά κάθε πολίτη», ανέφερε νωρίτερα.

Αλέξης Τσίπρας: Εγκληματικό δίκτυο με συντονιστή τον Μητσοτάκη

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι βρισκόμαστε στη «δίνη πρωτοφανούς σκανδάλου» με  δημοσιογράφους, ευρωβουλευτές, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υπουργούς να «έχουν ταπεινωθεί σε στόχους».

«Η ελληνική κοινωνία ζει στη δίνη των αποκαλύψεων για ένα ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών, στη δίνη βαθιάς εκτροπής από τους κανόνες του δικαίου, στη δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου», επισήμανε.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για «ένα εγκληματικό δίκτυο» με συντονιστή τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «ήθελε να έχει στο χέρι τους ίδιους» και τους «εκβιάζει».

«Ο κύριος Μητσοτάκης μεγάλωσε ως πρίγκιπας και τώρα νομίζει πως έγινε βασιλιάς και ότι κανείς, ποτέ, δεν θα τον ελέγξει», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΑΑΔΕ, Χρήστο Ράμμο χάρη στον οποίος όπως είπε, υπήρξε ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν υπολόγισε ότι υπάρχουν δικαστές

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε «ότι προτίμησε να ταπεινωθεί» στο κοινοβούλιο μετά από ερώτηση που του έκανε με το ενδεχόμενο παραίτησής του εάν αποκαλυφθεί η παρακολούθηση Χατζηδακή-Φλώρου.

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα. Συνειδητά ψέματα. Διαρκώς στις δηλώσεις του παριστάνει τον ανήξερο. Επέλεξε να ταπεινωθεί βάζοντάς το στα πόδια, αντί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Γιατί φυσικά και γνώριζε», είπε.

«Επιχείρησε να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη και να την στρέψει κατά της Ανεξάρτητης Αρχής», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ντροπή» την στάση της κυβέρνησης απέναντι στον κ. Ράμμο, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για μπούλινγκ.

«Ο Μητσοτάκης δεν υπολόγισε ότι υπάρχουν δικαστές ότι υπάρχουν δικαστές και στην Αθήνα, όχι μόνο στο Βέλγιο. Έτυχε ο Μητσοτάκης να πέσει πάνω σε έναν δικαστικό που έπραξε το καθήκον του», ανέφερε.

«Χάρη στο γεγονός ότι η χώρα παραμένει κράτος δικαίου, σήμερα στη Βουλή θα μιλήσουμε στη βάση των αποκαλύψεων», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας ότι ήρθε η ώρα να λύσει την απορία σε όσους αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσε όταν έβγαινε χθες από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρό της, Χρήστο Ράμμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ειδικότερα ότι ο φάκελος περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που κατέθεσε εκείνος στην Αρχή στις 7/12 και που εμπλούτισε κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής, με μεταγενέστερο αίτημά του στις 28/12. «Ο φάκελος λοιπόν περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης, το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του κράτους», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ανέφερε ειδικότερα ότι «στις 28/12 λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων της ΕΥΠ, πέραν του κ. Ανδρουλάκη και κ. Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλογλου, ζήτησα επισήμως γραπτώς να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διαλευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ με διάταξη υπογεγραμμένη από την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ, ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος».

«Και η απάντηση που επίσημα έλαβα σε αυτόν τον κλειστό φάκελο, ήταν έξι στα έξι», τόνισε, «για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

Αισίως φτάσαμε στους 10 των ανθρώπων υψηλά ιστάμενων που επισήμως από την αρμόδια αρχή του κράτους, υπάρχουν ευρήματα για την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη, είπε.

«Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας να παρακολουθούνται οι ταγοί της ασφάλειας», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ήταν επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ήταν ύποπτοι για κατασκοπεία;», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε αν και η εισαγγελέας Βλάχου εμπλέκεται στο «ρυπαρό» δίκτυο όπως το χαρακτήρισε.

«Γιατί μένει στη θέση της με επιμονή Μητσοτακη;».

«Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε, μόνο τα εργαλεία που το Σύνταγμα και η Δημοκρατία μας προσφέρει. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι ένοχοι σε αυτή την υπόθεση της εκτροπής», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο πρωθυπουργός αυτός δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του», επισήμανε.

Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής, τον ευγνωμονούμε

Σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, αυτή είναι «καλοδεχούμενη» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «θα ευγνωμονούμε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αν καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, καθώς, όπως τόνισε, θα δοθεί η ευκαιρία «να συζητήσουμε για τις δύο κυβερνητικές θητείες».
 
Ο Γ. Γεραπετρίτης διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γνώριζε τα πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται, για τα οποία μόλις χθες η ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό». Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση και καμιά έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν είχε φτάσει στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς αν η ΕΥΠ προχωρούσε σε αποφάσεις που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητές της, ο Γ. Γεραπετρίτης είπε πως, «εάν συνέβαινε αυτό, είναι καταδικαστέο», προσθέτοντας ότι όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την άρση απορρήτου του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκου Ανδρουλάκη, υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και νέο πλαίσιο για να θεραπευτούν συστημικές παθογένειες της ΕΥΠ.

Καταλόγισε, δε, ευθύνες στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο για το πώς είναι δυνατόν να ενημερωθεί πρώτα ο Αλ. Τσίπρας και μετά ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των αρχηγών των κομμάτων. Για πρώτη φορά, ο Χρ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Με την ενέργεια αυτή να δώσει προσωποποιημένη ενημέρωση, ο κ. Ράμμος καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού λίγους μήνες πριν από τις εκλογές».

Στο ερώτημα εάν με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καθίσταται υπόλογος, ο Γ. Γεραπετρίτης είπε ότι «υπάρχουν δικαστήρια που κρίνουν ανάλογες υποθέσεις», προσθέτοντας πως, εάν «ο κ. Ράμμος είχε διαπιστώσει ότι υπήρχε συνταγματική παραβίαση, όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό». Καταλήγοντας, είπε ότι επί 3,5 χρόνια ο Χρ. Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό.

 

Πηγή: Με πληροφορίες από Καθημερινή και Lifo 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel