Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ελεύθερος ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες | Του απαγορεύτηκε να τις πλησιάζει

banner roots

Φωτογραφία: Eurokinissi Φωτογραφία: Eurokinissi
25.05.2021 | 20:56

Ελεύθερος ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες | Του απαγορεύτηκε να τις πλησιάζει

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού σε σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής.

Επιπλέον στον δάσκαλο απαγορεύτηκε να προσεγγίζει τις μαθήτριες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους με οποιοδήποτε μέσο. Επίσης, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος στην απολογία του ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας παραδέχθηκε ότι έστελνε μηνύματα σε τρεις μαθήτριές του, όμως αρνήθηκε ότι είχαν ερωτικό περιεχόμενο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μιλούσε με τα παιδιά με viber και skype και μέσα από τα μηνύματα επιχειρούσε να σπάσει τον δεσμό δασκάλου και μαθήτριας για δικούς του σκοπούς.

Πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν» είπε ο ίδιος, ωστόσο οι συνομιλίες που φέρεται να είχε με τα παιδιά προκαλούν σοκ.

-48χρονος: «Πάντως αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα έφτιαχνα μαζί σου».
- 11χονη: «Με κάνεις και ντρέπομαι κύριε».
- 48χρονος: «Αλήθεια σου λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου. Αν ήμασταν διαφορετικές ηλικίες θα ήμασταν σίγουρα ζευγάρι.
Μην με λες κύριο με σκοτώνεις.
Θες να γευτείς τα χειλάκια μου».

αποστροφή. «Εισαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα, θα ήταν αλλού το μυαλό μου».

Πηγές της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προέβησαν σε… «διόρθωση» της αρχικής ενημέρωσης περί της ασκηθείσας δίωξης, καταλήγοντας τελικά ότι ο κατηγορούμενος παρότι οδηγήθηκε στην ανακρίτρια αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα βαρύνεται με τα εξής πλημμελήματα:

  • Κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ´ εξακολούθηση
  • Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικης ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ´ εξακολούθηση

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το