Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η Ελλάδα ανοίγει πανιά από σήμερα στον τουρισμό: Πώς θα υποδεχόμαστε τους τουρίστες | Ποιες είναι οι 5 «ζώνες άμυνας»

banner roots

Η Ελλάδα ανοίγει πανιά από σήμερα στον τουρισμό: Πώς θα υποδεχόμαστε τους τουρίστες | Ποιες είναι οι 5 «ζώνες άμυνας»
14.05.2021 | 09:03

Η Ελλάδα ανοίγει πανιά από σήμερα στον τουρισμό: Πώς θα υποδεχόμαστε τους τουρίστες | Ποιες είναι οι 5 «ζώνες άμυνας»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Η νέα περίοδος μεγαλύτερης ελευθερίας των μετακινήσεων που ξεκινά επίσημα από σήμερα σηματοδοτείται και από το άνοιγμα του τουρισμού.

Την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για το άνοιγμα του τουρισμού έκανε χθες ο Χάρης Θεοχάρης από το βήμα επίσημης εκδήλωσης, που έλαβε χώρα χθες στο «Cape Sounio». Ο υπουργός Τουρισμού ανέλυσε, με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα, τον τρόπο με τον οποίο θα υποδεχθούμε φέτος τους τουρίστες, τους όρους και της κανόνες για την είσοδό τους στη χώρα, ενώ έδωσε και το ακριβές περίγραμμα του πλάνου της κυβέρνησης, αλλά και των προθέσεων της στο τεράστιας σημασίας θέμα για την ασφάλεια από τον κορωνοϊό.
 
 
Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει πανιά με ασφάλεια, με στόχο την επιστροφή του στην ελευθερία και την κανονικότητα. «Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με τη φιλοξενία και την ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι το 2020 ο ελληνικός τουρισμός κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. «Ανοίξαμε με αυστηρές διαδικασίες και υποδεχθήκαμε τους επισκέπτες της χώρας μας με ασφάλεια».
 
Οι 5 ζώνες άμυνας κατά του κορωνοϊού και το plf
Ο Χάρης Θεοχάρης εστίασε και στον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα υποδεχτεί τους επισκέπτες της. Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η Ελλάδα υψώνει τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί εκτενώς, ενώ βελτιώνονται σε επιμέρους λεπτομέρειες διαρκώς.
O υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα, τη συμπλήρωση δηλαδή του plf μία ημέρα πριν από την είσοδο, που είναι το βασικό εργαλείο για να ελέγξουμε τις εισροές. Αυτό αφορά σε εμβολιασμένους, άτομα με αρνητικό τεστ κορωνοϊού και ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι για να μπαίνουν οι τουρίστες στη χώρα θα πρέπει να τηρούν το πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα, το οποίο απαιτεί:
 
Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν από την αναχώρηση
Πιστοποιητικό εμβολιασμού
PCR test έως και 72 ώρες πριν
Πιστοποιητικό ανάρρωσης
Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06
Θα λειτουργεί και το Σύστημα Στοχευμένης Δειγματοληψίας
Πέρα από το πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα κατά την υποδοχή των τουριστών θα λειτουργεί και το Σύστημα Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test. Επίσης, υπάρχει πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας στη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.
 
Στο μεταξύ, θα εφαρμοστούν φέτος νέα πρωτόκολλα δραστηριοτήτων στον τουρισμό. Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι εμβολιασμοί στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων.
 
Τα εντυπωσιακά βίντεο της καμπάνιας του ΕΟΤ με τίτλο: «All you want is Greece»
Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης παρουσίασαν και τα 5 βίντεο που έφτιαξε το υπουργείο και ο ΕΟΤ και έχουν ως στόχο την προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό. Τα βίντεο έχουν ως μότο το: «All you want is Greece».
 
«Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις της νέας περιόδου με ένα πρωτόγνωρο επικοινωνιακό σχέδιο», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, παρουσιάζοντας τα 5 βίντεο, ενώ εξήγησε επίσης ότι φέτος ο Οργανισμός Τουρισμού για πρώτη φορά πραγματοποιεί συνδιαφήμιση με 18 αεροπορικές εταιρείες αλλά και 76 Tour Operators, συνολικού προϋπολογισμού 10,6 εκατ. ευρώ.
 
Την ίδια στιγμή ο ΕΟΤ θα τρέξει, μεταξύ άλλων, έξυπνες ψηφιακές καμπάνιες, συνολικού προϋπολογισμού 12,3 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, ο κ. Φραγκάκης ανακοίνωσε ότι από χθες είναι στον αέρα σε δοκιμαστική φάση η νέα διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ το γνωστό Visit Greece, όπου τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η ξεχωριστή της παρουσίαση. Τα βίντεο που δημιουργήθηκαν από τον ΕΟΤ για την τουριστική σεζόν:
 

 
Οι εμβολιασμοί θωρακίζουν τα νησιά
Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, με αποκορύφωμα το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» των εμβολιασμών των κατοίκων των νησιών. «Ολα μας τα νησιά θα είναι πλήρως θωρακισμένα. Το 1/3 είναι ήδη ολοκληρωμένα και το τελευταίο μέρος των νησιών θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου», είπε ο υπουργός.
 
«Αναγνωρίζεται η επιτυχία, και η προτίμηση ως προς τη χώρα μας είναι μεγάλη», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης. «Η χώρα μας ήδη έχει ανάκαμψη γύρω στο 33% σε σχέση με το 2019, όταν η Ευρώπη είναι γύρω στο 20%. Άμεση χειροπιαστή απόδειξη του ενδιαφέροντος αποτελούν οι συμφωνίες διεύρυνσης της συνεργασίας μας με τους μεγάλους tour operator, καθώς και η αύξηση πτήσεων, με πιο συχνά και πυκνά δρομολόγια από περισσότερα αεροδρόμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ», συμπλήρωσε.
 
 
Επίσης, ο κ. Θεοχάρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη βράβευση της Ελλάδας από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού, το WTTC, ως πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουριστικού κλάδου το 2020. «Η διάκριση αυτή επιβραβεύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλαμε πέρυσι, όλοι μαζί, κάθε εργαζόμενος και κάθε επιχειρηματίας του κλάδου, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα», δήλωσε. «Ο στόχος και το υπέρτατο καθήκον μας ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον ελληνικό τουρισμό, μέσα στη χειρότερη κρίση που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα προβάλλεται παγκοσμίως σαν υπόδειγμα διαχείρισης του Covid 19 σε σχέση με τον ασφαλή τουρισμό, ανέφερε ο υπουργός.
 
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για την τρέχουσα τουριστική επικαιρότητα, ο ο υπουργός σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το ρωσικό εμβόλιο στην Ελλάδα και το ψηφιακό πιστοποιητικό. Για την αγορά της Αγγλίας, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα μπει στον πράσινο χάρτη για τους ταξιδιώτες της Μεγάλης Βρετανίας. Μάλιστα, το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, με συγκεκριμένες δράσεις.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel