Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Πώς έδρασαν οι εκτελεστές, τι δείχνουν τα πρώτα βίντεο

banner roots

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Πώς έδρασαν οι εκτελεστές, τι δείχνουν τα πρώτα βίντεο
12.04.2021 | 09:07

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Πώς έδρασαν οι εκτελεστές, τι δείχνουν τα πρώτα βίντεο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο δράστες που όπως όλα δείχνουν εκτέλεσαν ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου.
 
Η ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζει» περιοχές της Αττικής και κυρίως ξενοδοχεία, Airbnb και διαμονές σε σπίτια, ακόμη και ενοικιάσεις οχημάτων, προκειμένου να βρει οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορέσει να τους οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών. Παράλληλα, γίνονται έρευνες και για τις αφίξεις και αναχωρήσεις αλλά και ύποπτες εισόδους-εξόδους χερσαίων συνόρων. Η δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου έχει σοκάρει τη κοινή γνώμη και μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση.
 
 
Οι έρευνες στο αυτοκίνητο του Καραϊβάζ
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκεται ήδη σε αποστειρωμένο χώρο της Δίωξης Εγκληματολογικών Ερευνών. Εκεί, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να είχαν τοποθετήσει gps tracker προκειμένου να γνωρίζουν με ακρίβεια τις κινήσεις του δημοσιογράφου, κάτι που ωστόσο, σύμφωνα με το κανάλι, δεν δείχνει πολύ πιθανό. Παράλληλα, οι αρχές έχουν στην διάθεσή τους το κινητό τηλέφωνο του θύματος, αλλά και τον φορητό υπολογιστή του, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες, είτε από μηνύματα, είτε από mail.
 
Παράλληλα, εκτός από τους αυτόπτης μάρτυρες, η ΕΛ.ΑΣ θα ζητήσει κατάθεση και από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Καραϊβάζ, προκειμένου να διαπιστώσει αν γνώριζε κανείς αν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές για την ζωή του ή εάν είχε κάποια ανησυχία το τελευταίο διάστημα.
 
Οι αστυνομικές αρχές κάνουν πάντως λόγο για συμβόλαιο θανάτου από το οργανωμένο έγκλημα και θεωρούν πιθανό οι εκτελεστές να προέρχονται από το εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στον ΣΚΑΪ, ο τρόπος δράσης των δολοφόνων του Καραϊβάζ, έχει ομοιότητες με την δολοφονία του Γ. Μακρή στην Βούλα, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως πως πρόκειται για τους ίδιους δράστες.
 
Το οπτικό υλικό που εντόπισαν οι αρχές με τους δύο υπόπτους της δολοφονίας του Γ. Καραϊβάζ, που κηδεύτηκε χθες στην Δράμα, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο. Τα δύο βίντεο που έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ δείχνουν τους εκτελεστές να κινούνται στην περιοχή καμουφλαρισμένοι, λίγες στιγμές πριν την δολοφονία του δημοσιογράφου.
 
Τα βίντεο καταγράφουν τους ληστές περίπου 500 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, επτά λεπτά πριν εκτελέσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Στο ένα βίντεο ο συνεπιβάτης, που φαίνεται πως εκτέλεσε την εντολή, είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το STAR περίπου στις 14:00 για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης.
 

Ωστόσο, οι κινήσεις των εκτελεστών, κάνοντας κύκλους γύρω από το σημείο, αυξάνουν τις πιθανότητες να γνώριζαν το πρόγραμμα του δημοσιογράφου και να περίμεναν να χτυπήσουν.
 
Οι δύο δράστες που εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο με 10 σφαίρες κυκλοφορούσαν σε μηχανή σκούτερ, τύπου Beverly, με τον οδηγό να φορά κράνος και τον συνοδηγό σκούφο και μάσκα για τον κορωνοϊό.
 

Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το