Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Marfin | Νέα στοιχεία προσκόμισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

banner roots

Ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Marfin | Νέα στοιχεία προσκόμισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
31.03.2021 | 19:35

Ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Marfin | Νέα στοιχεία προσκόμισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Marfin, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον επανέλεγχο βιντεοληπτικού υλικού φωτογραφιών καταθέσεων έχουν προκύψει τουλάχιστον 4-5 ύποπτοι για την συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση στη Marfin στις 5 Μαΐου του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα.
 
Με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν διατάχθηκε και η προκαταρκτική εξέταση, ενώ αναζητούνται και νέα στοιχεία που να εδραιώνουν τις κατηγορίες σε βάρος τους. Σημειώνεται ότι οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης με βόμβες μολότοφ κατά του τραπεζικού καταστήματος, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαδηλώσεων κατά του πρώτου μνημονίου αντιμετωπίζουν τουλάχιστον τρία κακουργήματα: Ανθρωποκτονία, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατασκευή και χρήση εκρηκτικών υλών.
 
 
Πέρσι τον Μάιο, ανήμερα της μαύρης επετείου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει ότι η τραγωδία δεν ξεχνιέται. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr είχε δώσει εντολή σε «αφοσιωμένους αξιωματικούς» να ψάξουν ξανά την υπόθεση, να εξεταστούν εκ νέου στοιχεία, βίντεο, φωτογραφίες, να εντοπίσουν τυχόν κενά και παραλείψεις κατά την έρευνα, προκειμένου να πάρει ξανά τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Συμμετέχει μάλιστα και ο ίδιος ενεργά στην υπόθεση που εξακολουθεί να συνταράσσει την κοινή γνώμη.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το