Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πότε θα γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις 2021 | Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

banner roots

Φωτογραφία: INTIME NEWS Φωτογραφία: INTIME NEWS
31.03.2021 | 10:20

Πότε θα γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις 2021 | Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 έχει ήδη ξεκινήσει.

Την ώρα που στο υπουργείο Οικονομικών «ζυγίζουν» τα μέτρα στήριξης που θα χρειαστούν για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, έχει αρχίσει ο σχεδιασμός για την εκκίνηση της διαδικασίας των φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν δυο βασικά σενάρια για τις φορολογικές δηλώσεις 2021. Το πρώτο είναι η πλατφόρμα του Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα. Κατά το δεύτερο σενάριο, η «πρεμιέρα» των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει στο διάστημα από τις 15 με 20 Απριλίου.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Η αποπληρωμή και οι δόσεις

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία και το lockdown, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε οκτώ δόσεις.

Υπό κανονικές συνθήκες για τα φυσικά πρόσωπα οι δόσεις ήταν 3. Το ίδιο μοντέλο -αυτό των 8 δόσεων- αναμένεται να ισχύσει και για τον ΕΝΦΙΑ (κανονικά αποπληρώνεται σε 6 ισόποσες δόσεις).

Κατά τις ίδιες πηγές, το «παράθυρο» πληρωμών των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί αν θα προβλεφθεί η δυνατότητα έκπτωσης 2% σε όσους καταβάλλουν το συνολικό ποσό εφάπαξ, μια ρύθμιση που ίσχυσε το 2020.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel