Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σχολεία -Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα στις 5 Απριλίου -«Κουδούνι» με self test, πώς θα λειτουργήσει το σύστημα

banner roots

Σχολεία -Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα στις 5 Απριλίου -«Κουδούνι» με self test, πώς θα λειτουργήσει το σύστημα
29.03.2021 | 08:56

Σχολεία -Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα στις 5 Απριλίου -«Κουδούνι» με self test, πώς θα λειτουργήσει το σύστημα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Για το μεγάλο «στοίχημα» της επανεκκίνησης των σχολείων καθώς και πώς θα προχωρήσουν το σύστημα των self tests και οι εμβολιασμοί μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ερωτηθείσα για τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων του lockdown, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι «γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουμε στα σχολεία μας. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Είχαμε μια συζήτηση την περασμένη Παρασκευή με την επιτροπή και παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για άνοιγμα, σε πρώτη φάση, των γυμνασίων και των λυκείων».
 
Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων θα συζητηθεί εκ νέου στην επιτροπή των ειδικών την τρέχουσα εβδομάδα. Ιδανικά από την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. 5 Απριλίου), εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί, θα ανοίξουν κατά προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια».
 
 
«Κουδούνι» με self tests στα σχολεία
Το «κλειδί» για να ανοίξουν τα σχολεία αναμένεται να είναι τα self tests, τα οποία, όπως ήδη ανακοινώθηκε, θα είναι υποχρεωτικά για μια σειρά επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων.
 
Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι το μέτρο θα είναι υποχρεωτικό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός, προσέθεσε, «θα κάνει self test το πρωί της Δευτέρας και αν βγαίνει αρνητικό θα πηγαίνει στο σχολείο κανονικά». Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός θα κάνει στη συνέχεια μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό.
 
Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «έτσι θα θωρακίσουμε την εκπαίδευση», προσθέτοντας ότι τα self tests, εν γένει, μαζί με τους εμβολιασμούς, θα είναι τα εισιτήρια για την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων.
 
Παράταση του σχολικού έτους και προαγωγικές
Η κυρία Κεραμέως, σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι το Πασχα δεν θα γίνουν μαθήματα, ευχαριστώντας σε εκείνο το σημείο τόσο τους καθηγητές όσο και τους μαθητές «για τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν κάνει».
 
Σε ό,τι αφορά την παράταση του σχολικού έτους επανέλαβε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει εντός του μηνός Ιουνίου. Το μέτρο αυτό θα αφορά τα δημοτικά, τα γυμνάσια και, ενδεχομένως, και τα λύκεια.
 
Ενα άλλο μεγάλο ερώτημα αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις, με την υπ. Παιδείας να αναφέρει:
 
«Αναμένουμε το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε οποιαδήποτε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χρειαστεί. Και πέρυσι θυμίζω οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν πιο αργά. Ένα από τα σενάρια είναι να μη γίνουν, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις»
 
 
Οι Πανελλαδικές, πάντως, όπως είπε θα γίνουν κανονικά, ενώ δεν προβλέπεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Να σημειωθεί ότι χθες δημοσιοποιήθηκε εγκύκλιος για τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών, ενώ εκτός απροόπτου, σήμερα ή αύριο, θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος με περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel