Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ίμια: Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό - Εμπόδισε Έλληνες ψαράδες

banner roots

Ίμια: Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό - Εμπόδισε Έλληνες ψαράδες
07.01.2021 | 07:56

Ίμια: Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό - Εμπόδισε Έλληνες ψαράδες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Οσα έγιναν το πρωί της Τετάρτης

Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις βραχονησίδες Ίμια, όταν ακταιωρός της τουρκικής Ακτοφυλακής προσέκρουσε σε ταχύπλοο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, που περιπολούσε στην περιοχή.

Η τουρκική ακτοφυλακή φέρεται να εμπόδιζε ελληνικά αλιευτικά σκάφη, που εργάζονταν ανοιχτά των Ιμίων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, μ’ αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού, ένα ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar συγκεκριμένα.

Αναφορές στον τουρκικό τύπο
Δημοσίευμα της τουρκικής ενημερωτικής πύλης anterhaber.com, μ’ έδρα την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ), υποστηρίζει πως σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σταμάτησαν τα ελληνικά αλιευτικά 2 μίλια πριν από τις νησίδες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει τίτλο: «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο Καρντάκ (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή», τα ελληνικά αλιευτικά αρνούνταν να αποχωρήσουν από την περιοχή, περνώντας μπροστά από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το περιστατικό έληξε στις 14:00 το απόγευμα με αποτέλεσμα τα αλιευτικά και τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ν’ αποχωρήσουν από την περιοχή.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel