Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σήμερα η παρουσίαση του Σχεδίου της επιτροπής Πισσαρίδη | Τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του πρωθυπουργού
facebook seminaria
Σήμερα η παρουσίαση του Σχεδίου της επιτροπής Πισσαρίδη | Τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του πρωθυπουργού
23.11.2020 | 08:50

Σήμερα η παρουσίαση του Σχεδίου της επιτροπής Πισσαρίδη | Τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του πρωθυπουργού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, από την Επιτροπή Πισσαρίδη.

Στην τηλεδιάσκεψη, που θα γίνει στις 17:30, θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Επιτροπή αποτελείται από οικονομολόγους με επιστημονική εξειδίκευση, διεθνή καταξίωση και γνώση της αγοράς και εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού οικονομικής πολιτικής, της οποίας επικεφαλής και πρόεδρος είναι ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, καθηγητής του LSE και του Πανεπιστημίου Κύπρου, νικητής του Βραβείου Nobel Οικονομικών 2010.
 
Η επιτροπή Πισσαρίδη έχει κληθεί να αναλάβει ρόλο στην διαχείριση του οικονομικού -ευρωπαϊκού - «πακέτου» ενίσχυσης των 32 δις για την χώρα, στην προσπάθεια των «27» να αντέξει η οικονομία από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Η επιτροπή θα καταθέσει προτάσεις για την ορθή ανάπτυξη της χώρας, με τον Κ. Μητσοτάκη να δηλώνει από τον περασμένο Ιούνιο πως τα χρήματα αυτά θα ξοδευτούν σωστά και όχι «στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου».
 
Ηδη η επιτροπή Πισσαρίδη έχει δώσει στην δημοσιότητα το προσχέδιο της έκθεσής της με 14 δράσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και την καινοτομία.
 
Από ποιους αποτελείται η επιτροπή Πισσαρίδη
Εκτός του επικεφαλής, Χριστόφορου Πισσαρίδη, λοιπά μέλη της με συντονιστικό ρόλο είναι οι Δημήτρης Βαγιανός (καθηγητής στο LSE) και Κωσταντίνος Μεγήρ (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale). Στην Επιτροπή συμβάλλουν επίσης, με συμβουλευτικό ρόλο, οι παρακάτω ειδικοί, σε θέματα που αφορούν επιμέρους πλευρές, θεσμούς και δεδομένα της ελληνικής οικονομίας:
 
Κυριάκος Ανδρέου (Advisory leader - PwC)
Κωσταντίνος Αρκολάκης (Yale)
Μανόλης Γαλενιανός (London Holloway)
Χρήστος Γκενάκος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Cambridge)
Svetoslav Danchev (IOBE)
Αρίστος Δοξιάδης (Big Pi Ventures)
Νίκος Καραμούζης (Πρόεδρος - Grant Thornton)
Φοίβη Κουντούρη (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Αλέξανδρος Κρητικός (DIW)
Δάφνη Νικολίτσα (Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Διομήδης Σπινέλλης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Πάνος Τσακλόγλου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
 
Πηγή: iefimerida.gr
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018