Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Καιρός: Έρχεται από το βράδυ η κακοκαιρία «Κίρκη»

banner roots

Καιρός: Έρχεται από το βράδυ η κακοκαιρία «Κίρκη»
27.10.2020 | 19:53

Καιρός: Έρχεται από το βράδυ η κακοκαιρία «Κίρκη»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για την κακοκαιρία «Κίρκη» η οποία αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα το βράδυ μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θα συνεχιστεί την Τετάρτη, ανήμερα 28η Οκτωβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με  χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης και στις υπόλοιπες περιοχές. 

Δείτε πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:

Συγκεκριμένα:

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους αναμένονται στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά τμήματα.Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.  

Στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

2610Forecast_FrontTable

261045h_RAIN

261060h_RAIN

Ο καιρός της Πέμπτης

Στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Όμως, από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

πεμπτη

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το