Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Mega: Καθηλωμένες οι κρατήσεις στα δημοφιλή τουριστικά μέρη
Mega: Καθηλωμένες οι κρατήσεις στα δημοφιλή τουριστικά μέρη
31.07.2020 | 21:49

Mega: Καθηλωμένες οι κρατήσεις στα δημοφιλή τουριστικά μέρη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Ποιος φοβάται τον Covid-19; Όχι μόνο οι ταξιδιώτες αλλά και τα μεγάλα τουριστικά θέρετρα, είναι η απάντηση των ξενοδόχων στη χώρα μας. Ενώ βλέπουν τη ζήτηση για εισιτήρια στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα να αυξάνεται για τον Αύγουστο, ελάχιστες είναι οι ελπίδες να γεμίσουν κόσμο τα νησιά λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων κυρίως στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Από τα 10.000 ξενοδοχεία στη χώρα μας λειτουργούν αυτό το καλοκαίρι τα 5500 και ο φόβος για τη μεταδοτικότητα του ιού στρέφει τους τουρίστες σε μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες.

Έτσι η πληρότητα για το ερχόμενο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου 55% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Αφήνει πίσω ωστόσο ένα ακόμη χειρότερο Ιούλιο με τη μισή κίνηση ακόμη και στους πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος η Σαντορίνη και η Κρήτη. Ωστόσο η Πάρος, η Νάξος, η Κίμωλος παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα καθώς διαθέτουν περισσότερα μικρά ξενοδοχεία που εμφανίζουν πληρότητα.

Χαλκιδική, Καβάλα, Κατερίνη, καταποντίζονται χωρίς τους τουρίστες των Βαλκανίων ενώ και στην πλευρά του Ιονίου η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Όπως δείχνουν τα στοιχεία χάθηκε και η ελπίδα να στραφούν φέτος στην ηπειρωτική Ελλάδα περισσότεροι τουρίστες για ασφαλείς και πιο οικονομικές διακοπές με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους.

Μια καλή λύση πάντως για όσους αναζητήσουν τελευταία στιγμή εισιτήρια για απόδραση σε κάποιο νησί είναι το Βόρειο Αιγαίο όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για προορισμούς μοναδικής ομορφιάς όπως η Μυτιλήνη και η Λήμνος. Παράλληλα γίνονται σημαντικές εκπτώσεις σε οργανωμένες εκδρομές ενώ δίνεται η ευκαιρία σε χιλιάδες δικαιούχους να συμμετέχουν σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού μέχρι τέλος του έτους.

 

Πηγή: megatv.com

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018