Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζομένους και καταναλωτές

banner roots

Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζομένους και καταναλωτές
18.07.2020 | 10:56

Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζομένους και καταναλωτές

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Yποχρεωτική καθίσταται από σήμερα, Σάββατο, η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Oπως προβλέπεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στους «κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19», από σήμερα μέχρι 26 Ιουλίου 2020 ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας για το προσωπικό και το κοινό-πελάτες, στις επιχειρήσεις τροφίμων, υπεραγορές (σούπερ μάρκετ).

Το πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης είναι 150 ευρώ.

Εκκληση στα σούπερ μάρκετ

«Δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο» εκτίμησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης» μιλώντας επί του θέματος στον «Σκάι».

Ο υφυπουργός ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να τηρούν τα μέτρα και αν ένας πελάτης δεν έχει μάσκα να του προσφέρουν, τονίζοντας ότι η μάσκα θωρακίζει από τον κορωνοϊό.

Τα αντισηπτικά

Επίσης υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει, πλέον, περιορισμός για τα τεμάχια αγοράς αντισηπτικών, ενώ για τις μάσκες είπε ότι στην αρχή της υγειονομικής κρίσης δεν υπήρχε γραμμή παραγωγής στη χώρα μας αλλά τώρα το 50% της παραγωγής είναι ελληνικό.

«Κανείς δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτή την κρίση» πρόσθεσε ο υφυπουργός, αλλά σημείωσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς και θα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα τα αποτελέσματα τους.

Χαρακτηριστική, ως προς την απαναφορά της χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ, ήταν και η τοποθέτηση του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση. «Υποχρέωση σημαίνει ότι αν σε βρει χωρίς μάσκα μπορεί να έχεις και πρόστιμο. Μάσκες από τους επισκέπτες, μάσκες από τους πωλητές. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς πηγαίνεις σε έναν φούρνο και ψωνίζεις και δεν φορούν μάσκες οι πωλητές», τόνισε ο κ. Λαζανάς. Πρόσθεσε δε ότι «ακόμα και στις επιχειρήσεις, στους χώρους εργασίας, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκα». 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 28 νέα κρούσματα στη χώρα, ενώ κατεγράφη, μετά από αρκετά 24ωρα και ένας θάνατος.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το