Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Χαρδαλιάς: Ανεύθυνη η όποια συζήτηση για μετακίνηση το Πάσχα

banner roots

Φωτογραφία: Thanasis Lamproudis Φωτογραφία: Thanasis Lamproudis
07.04.2020 | 19:55

Χαρδαλιάς: Ανεύθυνη η όποια συζήτηση για μετακίνηση το Πάσχα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Κάθετα αρνητικός σε όποια συζήτηση αποκλιμάκωσης μέτρων αυτή την περίοδο ή μετακίνησης πολιτών το Πάσχα εξαιτίας του προφανούς κινδύνου περαιτέρω μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην επαρχία, στάθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την συνέντευξη τύπου της Τρίτης (07/04).

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην 14ημερη καραντίνα που μπαίνουν όσοι έρχονται από το εξωτερικό και οι επαφές τους, αναφέροντας ότι πρόκειται συνολικά 23.356 συμπολίτες μας, οι οποίοι από την αρχή των μέτρων ελέγχονταν σε καθημερινή βάση, εξ αυτών παραμένουν αυτή την περίοδο σε καθεστώς καραντίνας 6.645 συμπολίτες μας και 1.059 στενές επαφές τους.

Πρόσθετα, ανέφερε πως έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας από το εξωτερικό που είχαν λόγους άμεσης υγειονομικής φροντίδας, αδυναμία να μείνουν κάπου ή ήταν εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι τα μέτρα ισχύουν πλήρως έως τις 27 Απριλίου και η συζήτηση για τυχόν χαλάρωση θα γίνει μετά από εκείνη την περίοδο για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα γίνει.

Υπενθύμισε επίσης ότι οι απαγορεύσεις ισχύουν για τους χώρους λατρείας την Μεγάλη Εβδομάδα και για να γίνει απόλυτα κατανοητός για τους κινδύνους που συνεπάγεται η όποια συζήτηση ή απόπειρα ορισμένων να μεταβούν στην επαρχία αυτή την περίοδο, ανέφερε κάποιους χαρακτηριστικούς αριθμούς.

Από την έναρξη της επιδημίας έως αυτή την στιγμή στην Αττική καταγράφηκαν 1.082 κρούσματα, εκ των οποίων 712 είναι ενεργά σήμερα, 293 νοσηλεύονται, 419 παραμένουν σε κατ’ οίκον καραντίνα και σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους συνολικά τέθηκαν σε καραντίνα 3.854 άτομα.

Οποιαδήποτε λοιπόν προσπάθεια μετακίνησης αυξάνει την πιθανότητα κινδύνου μεταφοράς του ιού στην επαρχία.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον νέο κεντρικό διαδικτυακό κόμβο πληροφόρησης covid19.gov.gr στον οποίο μπορούν να ανατρέχουν όλοι οι συμπολίτες μας για να ενημερώνονται για όλες τις δράσεις και τις πολιτικές όλων των υπουργείων της κυβέρνησης.

covid19.gov.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ξεπέρασαν τους 23.480 οι παραβάτες της άσκοπης μετακίνησης

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 571 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, 165 στην Αττική, 77 στη Θεσσαλονίκη, 63 στα Ιόνια Νησιά, 50 στην Πελοπόννησο, 45 στην Κεντρική Μακεδονία, 38 στη Δυτική Ελλάδα, 35 στη Θεσσαλία, 26 στο Νότιο Αιγαίο, 23 στην Ήπειρο, 17 στην Κρήτη, 13 στη Στερεά Ελλάδα, 12 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 6 στο Βόρειο Αιγαίο και ένας στη Δυτική Μακεδονία.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 23.489 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το