Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Γεννήθηκε και δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορωνοϊό!

banner roots

Γεννήθηκε και δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορωνοϊό!
23.03.2020 | 15:15

Γεννήθηκε και δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορωνοϊό!

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα
Γεννήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορωνοϊό.
Η γυναίκα γέννησε στο «Αττικό» Νοσοκομείο. Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και είναι υπό ιατρική παρακολούθηση.
 
Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, το δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό γεννήθηκε στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”. Η γυναίκα είναι 31 ετών και βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Γ.Ν. Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», με ιστορικό δύο προηγούμενων καισαρικών τομών. Η γυναίκα είχε συμπτωματολογία με βήχα και δεκατική πυρετική κίνηση και βρέθηκε θετική στον ιό COVID-19. Της συστήθηκε να  μεταβεί στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού.
 
Στην καισαρική τομή συμμετείχαν η καθηγήτρια-διευθύντρια κυρία Καλανταρίδου και ο γυναικολόγος κ. Μπούτας, η αναισθησιολόγος κ. Αλεβίζου, ο νεογνολόγος κ. Αδαμόπουλος και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κ. Αλεξίου. Η μητέρα και το αγοράκι, βάρους γέννησης 3450 γραμμαρίων, είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα θα μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.
 
 
Το δεύτερο μωρό που γεννιέται από μητέρα θετική σε κορωνοϊό
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες μια 24χρονη είχε φέρει και εκείνη στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι και πάλι στο νοσοκομείο «Αττικόν».
 
Οι εικόνες με τους γιατρούς ντυμένους σαν αστροναύτες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ η γέννηση του βρέφους έκανε ακόμα και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να αναφερθεί στο γεγονός. «Και μέσα στις δυσκολίες γεννήθηκε η ελπίδα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
 
Στην καισαρική τομή συμμετείχε ομάδα γιατρών (γυναικολόγοι, αναισθησιολόγος, νεογνολόγος , προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του χειρουργείου).
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το