Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μουτζούρης: «Ελπίζουμε η κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα» | «Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση»
Μουτζούρης: «Ελπίζουμε η κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα» | «Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση»
17.02.2020 | 17:09

Μουτζούρης: «Ελπίζουμε η κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα» | «Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Την ελπίδα να εισακουστεί η βούληση των νησιωτών και να θέσει ως προτεραιότητα την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, εξέφρασε ο Κώστας Μουτζούρης μετά την προσωρινή αναστολή των μέτρων επίταξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου: «Σήμερα Δευτέρα 17/02/2020 ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης αποδέχθηκε αίτημα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη για αναστολή των μέτρων επιτάξεως μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και της Κυβέρνησης. Ελπίζουμε ότι ο χρόνος αυτός θα βοηθήσει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα και την βούληση των νησιωτών ώστε στο σχέδιό της προτεραιότητα να είναι η άμεση και πλήρη αποσυμφόρηση.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μεταβαίνει σήμερα 17/02/2020 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο επίσκεψης των Ελλήνων Περιφερειαρχών στην Ε.Ε. Επιπλέον στο πλαίσιο της επίσκεψής του πρόκειται να ενημερώσει για την υπάρχουσα κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και να επιδώσει την έρευνα, την μελέτη και τις προτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την μεταναστευτική κρίση. Την προσεχή Πέμπτη θα συναντηθεί με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χάραξη κοινής γραμμής στο πλαίσιο πάντα των ήδη ειλημμένων αποφάσεων».

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018