Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μεταναστευτικό: Κινητοποιήσεις στο Βόρειο Αιγαίο -Λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα

banner roots

Μεταναστευτικό: Κινητοποιήσεις στο Βόρειο Αιγαίο -Λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα
22.01.2020 | 09:24

Μεταναστευτικό: Κινητοποιήσεις στο Βόρειο Αιγαίο -Λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε κινητοποιήσεις προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό προχωρούν, σήμερα, οι κάτοικοι σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.

Κλειστές θα παραμείνουν δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι σε κάθε πρωτεύουσα νησιού έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο το ραντεβού έχει δοθεί στο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στη Χίο θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία και στη Σάμος θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία στο Βαθύ.

Μία ημέρα μετά τη διαμαρτυρία για το προσφυγικό, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να παραδώσουν το σχετικό ψήφισμα στο υπουργείο Εσωτερικών. «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας και όχι άλλες αποθήκες για ταλαιπωρημένες ψυχές», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, είπε: «Κατεβάζουμε ρολά διότι η κατάσταση όχι απλά παραμένει ίδια, αλλά γίνεται χειρότερη» και διερωτήθηκε «τι εξυπηρετεί να υπάρχει οικονομική και κοινωνική αστάθεια στα σύνορα της χώρας» τη δεδομένη στιγμή.

Ανοικτή επιστολή ΜΚΟ στον Νότη Μηταράκη για την προσφυγική κρίση
Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Νότη Μηταράκη, 17 ΜΚΟ εκφράζουν την ανησυχία τους για την προσφυγική κρίση και «για το γεγονός ότι, τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες αιτούντες άσυλο, μετανάστες και τα παιδιά τους παραμένουν χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους και για τη δημόσια υγεία».

«Η ανάκληση της δυνατότητας απόδοσης ΑΜΚΑ στους νεοεισερχόμενους και άρα ο de facto αποκλεισμός τους από το αναφαίρετο δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτικιή περίθαλψη, σε συνδυασμό με τον υπερσυνωστισμό στα νησιά –ως απόρροια του γεωγραφικού περιορισμού– και την παρατεταμένη παραμονή σε ακατάλληλες συνθήκες ζωής στις δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, έχουν οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου, απαράδεκτη κατάσταση που ντροπιάζει τη χώρα μας και παραβιάζει θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες και κάθε έννοια εθνικού ή διεθνούς δικαίου», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Πηγή: iefimerida.gr 

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το