Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ανοικτά τα σχολεία την αργία των Τριών Ιεραρχών | Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Ανοικτά τα σχολεία την αργία των Τριών Ιεραρχών | Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
13.01.2020 | 21:20

Ανοικτά τα σχολεία την αργία των Τριών Ιεραρχών | Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Μετά τη διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και η οποία προέβλεπε την κατάργηση της σχολικής αργίας για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά τη συγκεκριμένη ημέρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τους ΕΛΚΕ και τη νέα ΑΔΙΠ, «η 30η Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας».  

Σε όλα τα σχολεία θα σταλεί εντός των ημερών ερμηνευτική εγκύκλιος ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

Ανοικτά και όχι κλειστά σχολεία την 30ή Ιανουαρίου. Αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.  

Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.  

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω.

 

Πηγή: lifo.gr

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018