Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Λέσβος: Φορτηγό σκότωσε 5χρονο προσφυγόπουλο

banner roots

Λέσβος: Φορτηγό σκότωσε 5χρονο προσφυγόπουλο
25.09.2019 | 13:00

Λέσβος: Φορτηγό σκότωσε 5χρονο προσφυγόπουλο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Γράφει η Πέλλη Γιακουμή

Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε χθες το πρωί σε δομή που λειτουργεί από ΜΚΟ στον «Άη-Γιάννη» σε περιοχή της Μόριας, όταν όχημα τροφοδοσίας παρέσυρε και σκότωσε ένα 5χρονο προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν, που έπαιζε στο σημείο.

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 11.30 το πρωί, όταν το φορτηγό τροφοδοσίας που οδηγούσε ένας 30χρονος είχε πάει σε επιχείρηση με μπαταρίες που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από δομή που λειτουργεί ΜΚΟ και μοιράζει ρούχα στους πρόσφυγες. Τα δυο κτίρια είναι όμορα και ο χώρος μπροστά, κοινός.

Το παιδί, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία, είχε ξεφύγει από την προσοχή των γονιών του και είχε χωθεί σε μια κούτα που βρισκόταν στον διπλανό χώρο της επιχείρησης.

Το φορτηγάκι είχε σταματήσει μπροστά στην επιχείρηση και ο 30χρονος οδηγός αφού ξεφόρτωσε ξεκίνησε για να φύγει. Μόνο που δεν αντιλήφθηκε ότι στην χαρτόκουτα έξω από την επιχείρηση, βρισκόταν ένα παιδί.

Έκανε «μανούβρα» για ν’ αναχωρήσει, πάτησε πάνω στην χαρτόκουτα - που θεωρούσε κενή - με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα το παιδί. Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης. Απαρηγόρητοι οι γονείς που βρίσκονταν στο χώρο έτρεξαν έντρομοι στο σημείο και βρήκαν το παιδί τους αιμόφυρτο και χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πλήθος μεταναστών που ήταν εκεί και είδαν μπροστά στα μάτια τους το θανατηφόρο ατύχημα είχαν συγκλονιστεί.

Φωνές, δάκρυα, ανείπωτος πόνος για το κακό που συνέβη. Συντετριμμένος και ο οδηγός του φορτηγού που δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγωδία που συνέβη από τη μια στιγμή στην άλλη. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το μετέφερε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όμως, απλά οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Ο οδηγός συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία. Θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Πηγή: nealesvou.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το