Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η Αντιτρομοκρατική στη Λέρο - Χάθηκαν αντιαρματικά και πυρομαχικά από μονάδα

banner roots

Η Αντιτρομοκρατική στη Λέρο - Χάθηκαν αντιαρματικά και πυρομαχικά από μονάδα
10.09.2019 | 11:18

Η Αντιτρομοκρατική στη Λέρο - Χάθηκαν αντιαρματικά και πυρομαχικά από μονάδα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Το περιστατικό αξιολογείται ως σοβαρό - Ανακρίνεται το προσωπικό της βάσης

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έφτασε νωρίς το πρωί σήμερα στη Λέρο, μετά την κλοπή στρατιωτικού υλικού από μονάδα του νησιού, κατόπιν επίσημου αιτήματος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, διαπιστώθηκε ότι λείπει στρατιωτικό υλικό από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Στην ανακοίνωση, η οποία βγήκε μετά τα μεσάνυχτα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν προσδιόριζε αν πρόκειται για οπλισμό, εκρηκτικά ή κάτι άλλο, όπως επίσης δεν έκανε αναφορά για το μέγεθος της ζημιάς.

Το περιστατικό πάντως αξιολογείται ως σοβαρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη μονάδα λείπουν αντιαρματικά και πυρομαχικά, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, άρα εκτιμάται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται κάποιος που είχε πρόσβαση στην υπηρεσία.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε ή χάθηκε το στρατιωτικό υλικό.

Σήμερα το πρωί ανακρίνεται το προσωπικό της βάσης και όσοι είχαν πρόσβαση την τελευταία διετία στην αποθήκη από όπου λείπουν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel