Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δημιουργία βασικών γραμμών/ κορμών και «αντένων» στην ακτοπλοΐα προτείνει η HATTA

banner roots

Δημιουργία βασικών γραμμών/ κορμών και «αντένων» στην ακτοπλοΐα προτείνει η HATTA
05.06.2013 | 11:37

Δημιουργία βασικών γραμμών/ κορμών και «αντένων» στην ακτοπλοΐα προτείνει η HATTA

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο άρρηκτος δεσμός ακτοπλοΐας – τουρισμού, ο ρόλος που η ακτοπλοΐα διαδραματίζει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και αντίστροφα, καθώς και οι προτάσεις του ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) για την ανάπτυξη της ακτοπλοΐας παρουσιάστηκαν στο 2nd Posidonia Sea Tourism Forum από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Γιώργο Τελώνη.

Στην ομιλία του ο κ. Τελώνης υπογράμμισε ότι η ακτοπλοΐα είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και του συνόλου της νησιωτικής μας χώρας και κρίσιμος παράγοντας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μια ακμάζουσα ακτοπλοΐα, με υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος βελτιώνει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και ωφελεί τους επιβάτες.

Είναι πιο κρίσιμη και επιβεβλημένη από ποτέ η άρση των αντικινήτρων και η εξομάλυνση της λειτουργίας της ακτοπλοΐας, η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5%, η, περαιτέρω, εξυγίανση του θεσμικού πλαισίου και η βελτίωση των υπηρεσιών. Παράλληλα ανέλυσε την πρόταση του ΗΑΤΤΑ για τη δημιουργία βασικών γραμμών/ κορμών και «αντένων» προκειμένου να μειωθούν τα κόστη και να υπάρχει καλύτερη και συχνότερη εξυπηρέτηση.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel