Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ποδηλάτες από 45 πόλεις στην αυριανή 6η πανελλαδική ποδηλατοπορεία

banner roots

Ποδηλάτες από 45 πόλεις στην αυριανή 6η πανελλαδική ποδηλατοπορεία
18.05.2013 | 14:09

Ποδηλάτες από 45 πόλεις στην αυριανή 6η πανελλαδική ποδηλατοπορεία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Ποδηλάτες σε περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην αυριανή 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία ζητώντας χώρο για το ποδήλατο, αλλά και περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες.

Με σύνθημά τους «Ανοίγουμε το δρόμο στη ζωή» ομάδες ποδηλατών στην Αθήνα, τον Αγιο Κωνσταντίνο, την Αλίαρτο, την Αμαλιάδα, την Αντίπαρο, το 'Αργος, την 'Αρτα, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Ζάκυνθο, τη Ζαχάρω, την Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, τη Θάσος, τη Θεσσαλονίκη, την Ιεράπετρα, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κάρυστο, την Κατερίνη, την Κέρκυρα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, την Κόρινθο, τη Λαμία, τη Λάρισα, τη Λήμνος, τη Λιβαδειά, το Μεσολόγγι, τη Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, την Ξάνθη, την Πάτρα, την Πρέβεζα, την Πτολεμαΐδα, το Ρέθυμνο, τη Σκύρο, την Σπάρτη, το Σχηματάρι, τα Τρίκαλα, τη Φλώρινα, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, τη Χίο και τη Σκάλα Ωρωπού θα οργανώσουν ποδηλατικές διαδρομές με βασικό αίτημά τους τις βιώσιμες μετακινήσεις.

«Στον καταιγισμό της οικονομικής κρίσης, οφείλει η πολιτεία να παράσχει εναλλακτική λύση στη χρήση του πολυέξοδου αυτοκινήτου. Το λεωφορείο, το τρόλεϊ, το μετρό και το τραμ δεν είναι πολυτέλεια αλλά είδος πρώτης ανάγκης και τα κόμιστρα οφείλουν να προσαρμοστούν αναλόγως», επισημαίνουν τα μέλη της ομάδας «ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ», που υλοποιούν την αντίστοιχη διοργάνωση στην Αθήνα.

Στην Αθήνα, οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο Πεδίον του 'Αρεως και διαμέσου των οδών Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Πανεπιστημίου- 3ης Σεπτεμβρίου- Ιουλιανού- Δηληγιάννη- Αχιλλέως- Θερμοπυλών- Ασωμάτων θα καταλήξουν στον πεζόδρομο της Ερμού, όπου ο πανελλήνιος σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» θα οργανώσει εκδηλώσεις με θέμα την οδική ασφάλεια.

Στη διοργάνωση συμμετέχει και η εθελοντική ομάδα «Μαμάδες στο δρόμο», που από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 μ.μ. θα πραγματοποιήσει στην Ερμού (μεταξύ Θησείου και Κεραμεικού) εκδήλωση για την οδική ασφάλεια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις και μικρή ποδηλατοδρομία για παιδιά.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το