Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο 11χρονος Ρώσος που μαχαιρώθηκε 20 φορές από Ολλανδό ανιματέρ

banner roots

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο 11χρονος Ρώσος που μαχαιρώθηκε 20 φορές από Ολλανδό ανιματέρ
15.05.2013 | 19:36

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο 11χρονος Ρώσος που μαχαιρώθηκε 20 φορές από Ολλανδό ανιματέρ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Εκτός κινδύνου, αλλά διασωληνωμένος και σε ελεγχόμενα σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας, ο 11χρονος Ρώσος, που δέχθηκε τη νύχτα πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από, φερόμενο ως δράστη, Ολλανδό ανιματέρ.

Το αγόρι επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

"Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση -σε κάθε περίπτωση- το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη, είτε επισκέπτη» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο υπουργός ευχαρίστησε για τη συνεργασία των υπηρεσιών του κράτους, προκειμένου να μεταφερθεί εγκαίρως ο ανήλικος από την Κρήτη, έκανε γνωστό ότι το αγόρι θα υποβληθεί σε επέμβαση και διαβεβαίωσε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου προσφέρουν από την πρώτη στιγμή την αναγκαία φροντίδα, ώστε να προστατευθεί η υγεία του.

Όπως έγινε γνωστό, ο 11χρονος φέρει σοβαρά τραύματα στον θώρακα, την πλάτη και τα πόδια.

Το αγόρι μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στην Αθήνα, όπου έφτασε με στρατιωτικό αεροσκάφος C - 130.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα στη Χερσόνησο της Κρήτης, στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, όπου το αγόρι με τους γονείς του έκαναν διακοπές και ο φερόμενος ως δράστης εργαζόταν. Κατά τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο ανήλικος ανακάλυψε ότι ο 20χρονος τού είχε κλέψει τον φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο, τα οποία μάλιστα αναζήτησε και βρήκε. Ο 20χρονος, προκειμένου να μην αποκαλύψει κάτι ο 11χρονος, τον μαχαίρωσε πολλαπλά σε όλο του το σώμα και τον εγκατέλειψε στο πάρκινγκ.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα αμέσως μετά ο δράστης, επέστρεψε στο ξενοδοχείο προσποιούμενος τον ανήξερο. Τα μεσάνυχτα όμως φεύγει και στις 12:30 οι αστυνομικοί που ερευνούν και τη γύρω περιοχή τον εντοπίζουν να κινείται ύποπτα στον παραλιακό δρόμο του Ανισαρά. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, είχε κρύψει μία τσάντα στην άκρη του δρόμου που είχε μέσα ένα λαπ τοπ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί βρίσκουν την τσάντα, και κάνουν προσαγωγή τον Ολλανδό ανιματέρ στο τμήμα.

Το Cretalive.gr δημοσίευσε φωτογραφίες του 20χρονου Ολλανδού που έχει αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

 

Τουριστικοί πράκτορες προς ξενοδόχους: Προσοχή σε αυτούς που προσλαμβάνετε

Την άμεση παρέμβαση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης προκάλεσε το τραγικό περιστατικό με το 11χρονο αγόρι στην περιοχή της Χερσονήσου.

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος, αφού εκφράζει τη λύπη του για την τροπή που πήραν οι διακοπές του μικρού και της οικογένειας του, θίγει και το μείζον ζήτημα που αναδεικνύει η υπόθεση, αυτό της πρόσληψης εργαζομένων κυρίως από το εξωτερικό.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

"Ο Σύνδεσμός Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης με αφορμή το λυπηρό συμβάν που συνέβη στην περιοχή Ανάληψη Χερσονήσου, με θύμα 11χρονο παιδί από την Ρωσία, το οποίο μαχαιρώθηκε από Ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου, διαβεβαιώνει τους επισκέπτες μας ότι η Κρήτη εξακολουθεί να είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς του κόσμου και οι Κρητικοί από τους πιο φιλόξενους λαούς.

Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας στην οικογένεια του θύματος και τις θερμότατες ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση.

Επιπρόσθετα, ζητάμε από όλους τους ανθρώπους του Τουρισμού και ιδιαίτερα τους ξενοδόχους να προσέχουν στην επιλογή των εργαζομένων που προσλαμβάνουν κυρίως από το εξωτερικό , προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον τέτοιου είδους καταστάσεις".

Τι γράφει ο ρωσικός Τύπος

Πρώτο θέμα στην κατηγορία των διεθνών ειδήσεων η απόπειρα δολοφονίας του 11χρονου Ρώσου στο νησί της Κρήτης.

Τα ρωσικά μέσα εμμένουν στο σενάριο της σεξουαλικής παρενόχλησης, πριν ο δράστης καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα στο ανήλικο αγόρι, ενώ περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος στο ελληνικό νησί.

"Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η ρωσική πρεσβεία της Αθήνας", αναφέρει το Russian Today.

 

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το