Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ν. Σαντορινιός: Από Οκτώβριο η επιδότηση μεταφοράς καυσίμων στα νησιά
Ν. Σαντορινιός: Από Οκτώβριο η επιδότηση μεταφοράς καυσίμων στα νησιά
18.09.2018 | 17:21

Ν. Σαντορινιός: Από Οκτώβριο η επιδότηση μεταφοράς καυσίμων στα νησιά

Συντάκτης:  Fm100
Κατηγορία: Ελλάδα

Το μέτρο της επιδότησης της αμόλυβδης και του diesel στα νησιά θα αρχίσει από τον Οκτώβριο γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ υπενθύμισε ότι ήδη εφαρμόζεται για τους νησιώτες το μεταφορικό ισοδύναμο με έκπτωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

«Η επιδότηση θα αφορά το κόστος μεταφοράς των καυσίμων στα νησιά, με κύριο χαρακτηριστικό τη διαβάθμιση του νησιού - αν είναι μικρό ή μεγάλο, αν έχει αρκετά πρατήρια ή όχι, την απόστασή του από τα αστικά κέντρα» διευκρίνισε ο κ. Σαντορινιός μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

Στόχος μας είναι, σημείωσε, «να πετύχουμε μια μέγιστη διαφορά κόστους στο λίτρο -είτε για την αμόλυβδη, είτε για το diesel- περίπου 10 με 15 λεπτά κατά το μέγιστο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτές τις εξωφρενικές διαφορές, που παρατηρήσαμε το καλοκαίρι, αλλά συνεχίζουμε σε έναν βαθμό να τις παρατηρούμε και τώρα και να υπάρξει επιτέλους και για τους νησιώτες μία ισονομία και ισοπολιτεία σε σχέση με τους πολίτες της ηπειρωτικής χώρας και στον τομέα των καυσίμων».

Σχετικά με την προοπτική έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους Έλληνες τουρίστες σημείωσε: «Είναι στο πλαίσιο του μεταφορικού ισοδυνάμου. Ήδη, χρηματοδοτούνται τα εισιτήρια των νησιωτών με τη διαφορά του κόστους σε σχέση με τη χερσαία μεταφορά. Επίσης, έχει ήδη ανοίξει η εφαρμογή για τις νησιωτικές επιχειρήσεις, πολύ σύντομα οι νησιωτικές επιχειρήσεις -πιθανόν και την επόμενη εβδομάδα- θα ξεκινούν να περνάνε τα παραστατικά τους και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πληρωθούν για το πρώτο τρίμηνο που είναι από τον 7ο του 2018 μέχρι και τον 9ο του 2018, τη διαφορά κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους μεταξύ ακτοπλοϊκής και χερσαίας μεταφοράς».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις εξαγγελίες προγραμμάτων που έκαναν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Σαντορινιός παρατήρησε:

«Ο πρωθυπουργός έδωσε συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να προστατεύσουν τους ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης τα τελευταία χρόνια και οι οποίοι πλήρωσαν και ένα μεγάλο μέρος αυτής της κρίσης. Από την άλλη, πρόσθεσε, «ακούσαμε μία ομιλία από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος όσο και να ήθελε αδυνατεί να κρύψει το σκληρά νεοφιλελεύθερο πρόσωπό του».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

radio banner small

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018