Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Προκαταρκτική εξέταση για καθεστώς χορηγιών ΟΠΑΠ από εισαγγελία Πρωτοδικών

the roots web banners 06

Προκαταρκτική εξέταση για καθεστώς χορηγιών ΟΠΑΠ από εισαγγελία Πρωτοδικών
14.05.2013 | 09:34

Προκαταρκτική εξέταση για καθεστώς χορηγιών ΟΠΑΠ από εισαγγελία Πρωτοδικών

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ερευνάται εάν οι χορηγίες συνδέονται με κοινωνικά, ιστορικά, πολιτιστικά κριτήρια, όπως προβλέπεται, στον απόηχο δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για προτίμηση παροχής χορηγιών σε ΜΜΕ που είναι φιλικά προς τον Οργανισμό.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χορηγίες σε συγκεκριμένες εφημερίδες με παράνομο τρόπο. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ερευνάται εάν οι χορηγίες συνδέονται με κοινωνικά, ιστορικά, πολιτιστικά κριτήρια, όπως προβλέπεται, αλλά και αν το αντισταθμιστικό όφελος των καταχωρίσεων ανταποκρίνεται στο ποσό των χορηγιών.

Ήδη έχουν ζητηθεί από τον ΟΠΑΠ όλες οι επίμαχες χορηγικές συμβάσεις.

Στα δημοσιεύματα που στάθηκαν αφορμή για τη διενέργεια της δικαστικής έρευνας γίνεται αναφορά για προτίμηση του Οργανισμού να συνάπτει χορηγικές συμβάσεις με «φιλικά» Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν άσκησαν ποτέ κριτική στη διοίκησή του. 

Ο ΟΠΑΠ είχε απαντήσει στο παρελθόν για ανάλογα δημοσιεύματα ότι συνιστούν «πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας» και «απαράδεκτη κατασυκοφάντηση» του Οργανισμού.

 

Πηγή: skai.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το