Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με φόντο τις κάλπες

banner roots

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με φόντο τις κάλπες
17.07.2018 | 07:59

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με φόντο τις κάλπες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Καταγγελίες για χαριστικά δάνεια, προνομιακές ρυθμίσεις, πλαστογραφία, εξωχώριες εταιρίες και προσφυγές στη Δικαιοσύνη συνθέτουν το πεδίο του... διαλόγου κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται πλέον η οικογένεια του πρωθυπουργού, μετά από δημοσίευματα για ρύθμιση δανείου, της εταιρίας των αδελφών του, 240 χιλιάδων ευρώ με δόση 300 ευρώ. Καθώς και για την υπόθεση χρήσης πλαστού εγγράφου από τον Δημήτρη Τσίπρα για να διεκδικήσει δημόσιο έργο. Δίωξη που σταμάτησε χάρις στον νόμο του κ. Παρασκευόπουλου.

Η ΝΔ ζήτησε εξηγήσεις και το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σε θέση άμυνας να μιλά επίθεση λάσπης και να κατηγορεί τα ΜΜΕ που προχωρούν στις αποκαλύψεις:

«Οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κου Μαρινάκη - και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ - καθώς και της βοηθού του, κας Σπυράκη, θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων».

Προσπαθεί, βεβαίως, να περάσει και στην αντεπίθεση: «Ωστόσο όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα. Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του. Μεγάλο το στρατηγικό αδιέξοδο και δικαιολογημένος ο πανικός. Και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε...».

Προφανώς η ΝΔ δεν έχει πειστεί και επιμένει. «Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο» υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη» προσέθεσε η Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στο ιστορικό της υπόθεσης.

Ανακοίνωση εξέδωσαν και τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το