Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Συνέχεια στις Πανελλαδικές 2018 με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

banner roots

Συνέχεια στις Πανελλαδικές 2018 με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών
13.06.2018 | 07:23

Συνέχεια στις Πανελλαδικές 2018 με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Γράφει η Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Τα σημερινά μαθήματα είναι σημαντικά για την εισαγωγή των υποψηφίων στις σχολές που επιθυμούν, μαζί με τα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά τα οποία φαίνεται οτι δυσκόλεψαν τους υποψηφίους

Με Ιστορία, Φυσική, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Τα σημερινά μαθήματα είναι σημαντικά για την εισαγωγή των υποψηφίων στις σχολές που επιθυμούν, μαζί με τα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά τα οποία φαίνεται οτι δυσκόλεψαν τους υποψηφίους.

Όσον αφορά στα Αρχαία Ελληνικά θεωρήθηκε αντιμετωπίσιμο ακόμα και από τους μέτριους μαθητές το κείμενο από την Πλάτωνος Πολιτεία, ενώ δύσκολο στην απόδοση του ήταν το κείμενο από την Αριστοτέλους Ρητορική. Καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης όχι όμως, στο απαραίτητο εύρος.

Για τα Μαθηματικά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία τόνισε οτι «υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία».

Οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων. Τα θέματα χαρακτηρίζονται παρόμοιας δυσκολίας με τα αντίστοιχα περυσινά».

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το