Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>H Tουρκία ετοιμάζεται να «κλείσει» το Αιγαίο με πολεμικά πλοία - Σε περιοχές που έχει δεσμεύσει η Αθήνα
H Tουρκία ετοιμάζεται να «κλείσει» το Αιγαίο με πολεμικά πλοία - Σε περιοχές που έχει δεσμεύσει η Αθήνα
13.03.2018 | 14:57

H Tουρκία ετοιμάζεται να «κλείσει» το Αιγαίο με πολεμικά πλοία - Σε περιοχές που έχει δεσμεύσει η Αθήνα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Απάντηση στις ασκήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο ετοιμάζεται να δώσει η Άγκυρα βγάζοντας τα πολεμικά της πλοία στις περιοχές όπου έχει η Αθήνα δεσμεύσει για τις ασκήσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου (Κουσάντασι) στη Σμύρνη, «γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους (του ΝΑΤΟ) ξανά αντιμέτωπες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει το βόρειο Αιγαίο από τη Θάσο μέχρι τα τουρκικά σύνορα. Επίσης μία περιοχή δυτικά των στενών των Δαρδανελίων, που σημαίνει ότι η Ελλάδα πλησιάζει «επικίνδυνα» όπως αναφέρεται, τις τουρκικές ακτές, ενώ και μία τρίτη άσκηση θα γίνει δυτικά της Μυτιλήνης και νότια της Χίου, η οποία συνορεύει με το τουρκικό λιμάνι του Τσεσμέ.

Ειδικά η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση», σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ», καθώς κλείνει τελείως την έξοδο των τουρκικών πλοίων από τον κόλπο του Σιγατζίκ (Sığacık) και το λιμάνι Λέβεδος της Σμύρνης.

Η Τουρκία σχεδιάζει επομένως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, να «κλείσει» όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία ώστε να εμποδίσει την προσέγγιση των ελληνικών δυνάμεων.

Πηγή: star.gr

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018