Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Επίθεση Τσίπρα στη Δικαιοσύνη και «κορώνες» για... «δίκαιους πλειστηριασμούς»

banner roots

Επίθεση Τσίπρα στη Δικαιοσύνη και «κορώνες» για... «δίκαιους πλειστηριασμούς»
14.12.2017 | 06:49

Επίθεση Τσίπρα στη Δικαιοσύνη και «κορώνες» για... «δίκαιους πλειστηριασμούς»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Εμφανής ήταν η προσπάθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ3, να αντιστρέψει τις αρνητικές εικόνες που συνόδευσαν την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, όπου δέχθηκε για πρώτη φορά έντονες αποδοκιμασίες από συμβασιούχους και φοιτητές και να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνησή του απολαμβάνει την κοινωνική αποδοχή.

"Δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε τέτοια κοινωνική ηρεμία» είπε κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας, απαντώντας εμμέσως, όχι μόνο στις διαμαρτυρίες που φουντώνουν σε διάφορα μέτωπα, αλλά και στα τελευταία γκάλοπ (με πιο πρόσφατο της MRB), τα οποία καταγράφουν παγίωση του ευρέως προβαδίσματος της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – έστω και με μικρότερες διαφορές από παλαιότερα.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δώσει την εικόνα μίας Ελλάδας που περίπου ζει μέσα στην ευτυχία και πάει από... επιτυχία σε... επιτυχία.

Αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας και στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υποστήριξε με έμφαση ότι η κυβέρνησή του πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι άλλες, αυτές του Παπανδρέου και του Σαμαρά, διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια το 2018 και ο ίδιος θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα το πετύχει αυτό, ότι η Ελλάδα θα πάρει έτσι τα κλειδιά της πίσω από τους δανειστές και ότι είναι δυνατή η έξοδος στις αγορές ακόμα κι αύριο! «Δεν είναι υπόσχεση, είναι ορατή πραγματικότητα» τόνισε.

Αρνήθηκε δε ότι την υπερφορολόγηση και τον ΕΝΦΙΑ τον έφερε η δική του κυβέρνηση, προσπαθώντας έτσι να μετριάσει τη δυσφορία που έχει προκαλέσει σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας η εξοντωτική φορολογική πολιτική.

Ξεχνώντας μάλιστα εντελώς τα όσα έλεγε μέχρι και το 2014, έφτασε μέχρι του σημείου να υποστηρίξει ότι οι πλειστηριασμοί που γίνονται δεν αφορούν λαϊκές κατοικίες, αλλά μόνο στρατηγικούς κακοπληρωτές και ότι είναι αναγκαίοι για να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα!

Αγνοώντας ακόμα και τα συντριπτικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ και ότι η κυβέρνηση καταφεύγει στην καταστολή γιατί φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν χρειάζεται καμία νέα νομοθετική ρύθμιση, αφού υπάρχει επαρκής προστασία για τους αδύναμους. «Σας υπογράφω ότι δεν θα βγουν στο σφυρί λαϊκές κατοικίες, αλλά καραμπινάτες περιπτώσεις κακοπληρωτών» είπε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός, αφήνοντας αιχμές για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών ότι προστατεύει τις βίλες ανθρώπων που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω.

Επίθεση στη Δικαιοσύνη
Παράλληλα πήρε την σκυτάλη της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη λέγοντας συγκεκριμένα πως «όταν βλέπω αποφάσεις που είναι μακριά από το περί δικαίου αίσθημα, έχω δικαίωμα και εγώ σαν πολίτης να αντιδρώ». Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Πόθεν Έσχες των δικαστικών, είπε ακόμα ότι «όταν επιχειρούν να βγάζουν αντισυνταγματικούς νόμους που αφορούν τα δικά τους εισοδήματα να μην ελέγχονται, όπως άλλοι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν θέσεις ευθύνης, τότε και εγώ αγανακτώ και οφείλω να εκφράζω αυτήν την δυσαρέσκεια».

«Έχω τη βαρύνουσα ευθύνη, με εξέλεξε ο ελληνικός λαός προφανώς όχι για να κρατάω τη γνώμη μου μέσα μου, οφείλω να εκφράζω αυτή τη δυσαρέσκεια και οφείλω να το κάνω και για την προστασία του ίδιου του θεσμού» πρόσθεσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Γενικά μιλώντας ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να σέβονται τις αυτόνομες διαδικασίες της δικαστικής εξουσίας, οφείλουν να μην παρεμβαίνουν στο έργο της και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές θέσεις και απόψεις για την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από τους ίδιους τους δικαστικούς, είπε ότι ενδεχομένως μια τέτοια εξέλιξη να δημιουργούσε ένα ακόμα πιο... νοσηρό κλίμα.

Εκλογές το 2019 με... μεταρρυθμιστικό μανιφέστο!
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 με διακύβευμα την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. «Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν» έσπευσε να τονίσει, σε μία προσπάθεια να δώσει τη δική του ερμηνεία στις νουθεσίες και απαιτήσεις των δανειστών περί της σχετικής αναγκαιότητας. «Οι άλλοι έκαναν μόνο δημοσιονομικές προσαρμογές, εμείς κάνουμε δομικές αλλαγές» σημείωσε» ο κ. Τσίπρας.

Πάντως παραδέχθηκε ότι πολλές από τις επιλογές της τελευταίες τριετίας δεν ήταν ευχάριστες, ενώ ομολόγησε ότι την πλήρωσαν μεσαία στρώματα, που είχαν τη δυνατότητα να σηκώσουν το βάρος.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με το... γάντι
Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να οξύνει κι άλλο τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και δήλωσε ότι ο μεγάλος αντίπαλός είναι συμπαθής πολιτικός. «Έχει πολλά βαρίδια από το παρελθόν και το παρόν» σημείωσε και άφησε τις αιχμές του: «Δεν κάνω δίκη προθέσεων, αλλά κάθε πολιτικός οφείλει να μην αφήνει σκιές, ούτε για τα εισοδήματά του, ούτε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του, αλά ούτε και για τις θέσεις του»» τόνισε και επισήμανε ότι «όλοι κρινόμαστε».

Λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι δεν είναι διχαστικός και ότι θα συνεχίσει να τα βάζει με όσους χρεοκόπησαν τη χώρα κι ας τον χαρακτηρίζουν «εμπρηστή» της πολιτικής ζωής.

Περιγράφοντας το πώς θέλει να έχουν τα παιδιά του στο μέλλον την εικόνα του δήλωσε: «Εγώ θα ήθελα να καταγραφεί η πολιτική μου παρουσία ως μια πολιτική παρουσία επιδίωξης στήριξης του δίκιου, της ισότητας και της δημοκρατίας. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό που θα ήθελα να μείνει, ότι πάλεψα για το δίκιο».

Φταίει ο τύπος
Συνεχίζοντας τη γνωστή τακτικής των επιθέσεων προς τον τύπο, επανέλαβε τη θεωρία περί δημιουργίας και διάχυσης «ψευδών ειδήσεων» με στόχο την κυβέρνησή του, για την οποία είπε ότι δέχεται, όπως και ο ίδιος προσωπικά, την πιο σκληρή κριτική.

Απέδωσε δε τη στάση αυτή πολλών μέσων ενημέρωσης, σε σκοπιμότητες και διαβεβαίωσε ότι δεν αντιδρά έτσι επειδή δεν του αρέσει η κριτική. «Δεν ζω σε ροζ συννεφάκι, δεν έχω ανάγκη, ούτε θέλω να κινούμαι σε προστατευόμενο περιβάλλον» είπε ο κ. Τσίπρας, έχοντας απέναντί του την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ3.

Ολόκληρη η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ3

Οι αποδοκιμασίες
Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός ένιωσε ίσως για πρώτη φορά, αν όχι γενικά, σίγουρα στην πόλη, τι σημαίνει «μη προστατευμένο περιβάλλον».

Αποχωρώντας από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης το απόγευμα της Τετάρτης, δέχθηκε τις αποδοκιμασίες συμβασιούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που διαμαρτύρονταν έντονα για κυβερνητικές αποφάσεις.

Οι συμβασιούχοι ήλπιζαν να συναντηθούν μαζί του και διοργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο. Μόλις διαπίστωσαν ότι δεν θα γινόταν καμία συνάντηση και βλέποντας τον κ. Τσίπρα να αποχωρεί τον αποδοκίμασαν έντονα φωνάζοντάς του «φεύγεις σαν κλέφτης!».

Πριν από το επεισόδιο αυτό ο πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος και με τους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ, που παραμένουν απλήρωτοι. Τους μοίρασε... υποσχέσεις ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα τους και θα έχουν πληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σημειωτέον ότι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης είχαν συγκεντρωθεί και φοιτητές από τα Ιατρικά Εργαστήρια ΑΤΕΙΘ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον Νόμο Γαβρόγλου και τη συγχώνευση των σχολών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το