Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ισχυρός κλυδωνισμός για την κυβέρνηση η απόφαση για τα κανάλια: «Πυροβολεί» ΣτΕ και καναλάρχες

the roots web banners 06

Ισχυρός κλυδωνισμός για την κυβέρνηση η απόφαση για τα κανάλια: «Πυροβολεί» ΣτΕ και καναλάρχες
27.10.2016 | 08:23

Ισχυρός κλυδωνισμός για την κυβέρνηση η απόφαση για τα κανάλια: «Πυροβολεί» ΣτΕ και καναλάρχες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σοβαρό πολιτικό πλήγμα απετέλεσε για την κυβέρνηση η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, κατεδαφίζοντας επί της ουσίας το βασικό της αφήγημα.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την απόφαση-κόλαφο των δικαστών επιλέγουν να ακολουθήσουν σκληρή γραμμή. Αυτή τουλάχιστον ήταν κατά πληροφορίες του iefimerida η απόφαση που ελήφθη αργά χθες βράδυ, σε κλειστή σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με πολύ στενούς του συνεργάτες για την τακτική που θα ακολουθήσουν από δω και στο εξής.

Ενδεικτική, ήταν η πρωτοβουλία τους να καταθέσουν νέα νομοθετική πρωτοβουλία τη Δευτέρα με τον υπουργό επικράτειας Νίκο Παππά να διαμηνύει πως θα πρέπει να αλλάξουν πλευρό όσοι ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης. Σημειωτέον, ότι με το νέο νόμο θα μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει βεβαίωση λειτουργίας-για ένα χρόνο- αφού προηγουμένως καταβάλει και το ανάλογο τίμημα.

«Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση- δεν θα τους περάσει»

Από την κυβέρνηση, δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης Παππά στον απόηχο των αξιώσεων της αντιπολίτευσης.

Αντιθέτως, ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τους τόνους και ξεκινούν πόλεμο με τους δικαστές. Αρμόδια πηγή μιλώντας στο iefimerida εκτόξευσε βολές, κάνοντας λόγο για συμφέροντα «καναλαρχών και από το βαθύ κράτος που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση», φωτογραφίζοντας ενέργειες των δικαστών.

Και ξεκαθαρίζουν ότι παρά το γεγονός οτι «τα συμφέροντα και οι μηχανισμοί συσπειρώθηκαν, η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού».

Το μείζον διακύβευμα για το Μαξίμου τέλος, εξακολουθεί να είναι αν στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα υπάρξει κάθαρση ή αν θα επανέλθουμε στο καθεστώς ασυδοσίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το