Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>«Η Λήμνος πρέπει να σκεφτεί ότι το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα της»

banner roots

«Η Λήμνος πρέπει να σκεφτεί ότι το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα της»
22.01.2015 | 16:32

«Η Λήμνος πρέπει να σκεφτεί ότι το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα της»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Κριτήριο ψήφου για το λημνιακό λαό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, θα πρέπει να είναι η δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα τελευταία χρόνια, η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς χάριν των κερδών της πλουτοκρατίας, αποτελείωσε το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων πανελλαδικά και στο νησί μας, με την υποβάθμιση του νοσοκομείου, των υπηρεσιών του ΙΚΑ (σημερινό ΠΕΔΥ) και της Πρόνοιας, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, τα προβληματικά δρομολόγια με σαπάκια τύπου «ΤΑΞΙΑΡΧΗ», τα πανάκριβα για το Λημνιακό Λαό αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τη συρρίκνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής του νησιού, το ξεκλήρισμα των επαγγελματιών ψαράδων.

Από την άλλη πλευρά, όσο ξεδιπλώνεται η ατζέντα της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, τόσο αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε ποιους απευθύνεται το «πήδημα» στο οποίο αναφέρθηκε ο αρχηγός του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ :

- Η παραμονή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι αδιαπραγμάτευτα. Θα τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

- Δεσμεύεται στο κεφάλαιο (φαρμακοβιομήχανοι, επιχειρηματίες του τουρισμού, βιομήχανοι στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις) ότι θα υπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, όπου βρεθεί και όπου σταθεί μέσα και έξω από τη χώρα. Γι αυτό και δε δεσμεύεται ότι θα μπορούν όλοι να προμηθεύονται τα φάρμακα που έχουν ανάγκη, χωρίς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Γι αυτό και στο τοπικό τους πρόγραμμα δε δεσμεύονται ότι η πιθανή αύξηση του τουρισμού στο νησί μας, θα οδηγήσει και σε καλύτερα μεροκάματα για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του νησιού.

- Τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση δεν θα τα καταργήσει, όπως έλεγε, αλλά θα τα επαναδιαπραγματευτεί με βάση το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ. Δηλαδή θα οδηγηθεί σε μια νέα συμφωνία, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο.

- Δεν έχει στόχο να αυξήσει τους συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% που είναι σήμερα. Δεν έχει κανένα σκοπό να φορολογήσει τα κεφαλαιακά κέρδη των εφοπλιστών. Στο τοπικό τους πρόγραμμα, δεσμεύονται σε διεύρυνση των επιδοτήσεων των εφοπλιστών, τη στιγμή που όλα αυτά τα χρόνια αποδείχτηκε ότι παρά τις παχυλές επιδοτήσεις που πήραν οι ναυτιλιακές εταιρείες, η ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρέμειναν υποβαθμισμένες. Αντίθετα δε δεσμεύονται σε μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων και δε μιλάνε για τους νόμους και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνουν το ελεύθερο στους εφοπλιστές να βάζουν όποια πλοία θέλουν, σε όποια δρομολόγια θέλουν και να καθορίζουν όπως αυτοί θέλουν τις τιμές των εισιτηρίων.

- Στο τοπικό τους πρόγραμμα μιλάνε για «θεσμικές παρεμβάσεις για την αγροτική οικονομία και το συνεταιριστικό κίνημα», αλλά δεν μιλάνε για τις επιπτώσεις που είχαν στους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες και του νησιού μας, οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Με βάση αυτές τις πολιτικές μειώθηκε η παραγωγή του κρασιού στο νησί μας από 6000 τόνους σε 600 τόνους περίπου και έγινε τσεκούρωμα των εξισωτικών αποζημιώσεων με τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων.

- Δεν μπορεί να καταργήσει τον ΦΠΑ. Στο τοπικό τους πρόγραμμα δε μιλάνε ούτε καν για τη διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

- Θα τηρήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και θα παραμείνει πιστός στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δηλαδή και άλλο ψαλίδισμα στις δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια . Γι αυτό και στο τοπικό τους πρόγραμμα δε δεσμεύονται ότι το νοσοκομείο του νησιού μας θα εξασφαλίζει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους κατοίκους, άνεργους και ανασφάλιστους, χωρίς να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα. Δε δεσμεύονται ότι θα εξασφαλίσουν αυξήσεις στα επιδόματα πρόνοιας και αναπηρίας, για όσους τα έχουν ανάγκη και ότι θα τα παίρνουν άμεσα οι δικαιούχοι της Λήμνου χωρίς να μετακινηθούν απ’ το νησί. Δε δεσμεύονται ότι θα εξασφαλίσουν άμεσα το  μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που χρειάζεται για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου του νησιού μας.

Δε δεσμεύονται ότι θα καλύψουν άμεσα τις ελλείψεις των σχολείων σε διδακτικό προσωπικό, τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο μέσο της σχολικής χρονιάς, ότι θα εξασφαλίσουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων, την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτηρίων.

Δε δεσμεύονται ότι θα εξασφαλίσουν δωρεάν σίτιση, στέγη για όλους τους φοιτητές της πανεπιστημιακής σχολής του νησιού μας, καθώς και την απαραίτητη υποδομή.

- Τα όσα έχασαν οι εργαζόμενοι στην κρίση δεν θα τα φέρει πίσω. Καμιά παροχή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 800-900 ευρώ.

- Ο συνταξιούχος των 300 ευρώ θα φτάσει τα 325 ευρώ, μετά τη 13η σύνταξη που θα του δώσει η «αριστερή» κυβέρνηση.

Καλούμε το Λημνιακό Λαό, στις εκλογές της 25ης του Γενάρη να έχει ως κριτήριό του και τη στάση των κομμάτων στα φλέγοντα και ευαίσθητα ζητήματα της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας και Παιδείας, των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών, της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού, να σκεφτεί ότι το ΚΚΕ στάθηκε και θα στέκεται δίπλα του, μέσα κι έξω από τη βουλή, σε όλους τους αγώνες που έγιναν και θα γίνουν από τις 26 του Γενάρη, την επόμενη μέρα των εκλογών, για το δικαίωμά του να έχει την υγειά του και την μόρφωση των παιδιών του χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη, για αναβαθμισμένες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες με φτηνά εισιτήρια, για την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των ψαράδων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και με την ψήφο του να το ενισχύσει ως τη μόνη λαϊκή αντιπολίτευση σε όποια κυβέρνηση και αν προκύψει και να εκλέξει και πάλι κομμουνιστή βουλευτή από το νομό μας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400