Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τεράστια ουρά στο Αϊβαλί από Τούρκους που περιμένουν να περάσουν για να κάνουν διακοπές στη Λέσβο

the roots web banners 06

Τεράστια ουρά στο Αϊβαλί από Τούρκους που περιμένουν να περάσουν για να κάνουν διακοπές στη Λέσβο
09.07.2024 | 09:50

Τεράστια ουρά στο Αϊβαλί από Τούρκους που περιμένουν να περάσουν για να κάνουν διακοπές στη Λέσβο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση στα παράλια της Τουρκίας από πολίτες που θέλουν να κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στο Αϊβάλι, όπου φαίνεται μία ατελείωτη ουρά από Τούρκους που περιμένουν για να πάρουν το πλοίο με προορισμό τη Λέσβο.

Η βίζα-express και οι ακριβές τιμές στην Τουρκία «σπρώχνουν» κόσμο στα ελληνικά νησιά

Η ραγδαία αύξηση της παρουσίας Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα και ειδικότερα στα νησιά της χώρας μας οφείλεται σε δύο παράγοντες.

Ο πρώτος είναι η βίζα-express μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που δίνει τη δυνατότητα στους Τούρκους πολίτες να επισκεφτούν 10 ελληνικά νησιά για μία εβδομάδα. Μάλιστα, υπάρχει τόση ζήτηση που πριν από λίγες ημέρες μπλόκαρε το σύστημα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση από την Αθήνα για να λυθεί το ζήτημα και 300 Τούρκοι να επισκεφτούν τη Ρόδο.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την αύξηση των τιμών στα τουριστικά μέρη της Τουρκίας. Οι επιχειρηματίες ανεβάζουν τις τιμές, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την παρουσία πλούσιων Ρώσων και Αράβων στη χώρα, κάτι που απομακρύνει τους Τούρκους πολίτες, οι οποίοι προτιμούν τα ελληνικά νησιά, όπου βρίσκουν χαμηλότερες τιμές.

 

 

 

 

iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel