Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Champions League: Συναγερμός απόψε και αύριο σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη μετά τις απειλές του ISIS για μακελειό

the roots web banners 06

Champions League: Συναγερμός απόψε και αύριο σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη μετά τις απειλές του ISIS για μακελειό
09.04.2024 | 18:03

Champions League: Συναγερμός απόψε και αύριο σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη μετά τις απειλές του ISIS για μακελειό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σε συναγερμό είναι οι Αρχές σε Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι, εξαιτίας της απειλής του ISIS για επιθέσεις στο Champions League.

Η αστυνομία στη Μαδρίτη και το Παρίσι έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας πριν από τους προημιτελικούς του Champions League αυτής της εβδομάδας μετά από μια απειλή από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
 
Στο Λονδίνο, η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι διαθέτει σχέδιο για τον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της Άρσεναλ και της Μπάγερν Μονάχου στο στάδιο Emirates.
 
«Πιθανή η επίθεση στο Λονδίνο»
Ο αναπληρωτής υποδιοικητής Ade Adelekan, που επιβλέπει την αστυνόμευση του Λονδίνου την Τρίτη, δήλωσε στη MailOnline ότι η δύναμη ήταν «ενήμερη» για την απειλή και διαβεβαίωσε το κοινό ότι υπήρχε ένα «ισχυρό σχέδιο αστυνόμευσης».
 
«Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σε "σημαντικό", που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πιθανή, και συνεργαζόμαστε στενά με τους συναδέλφους μας από όλη την Αντιτρομοκρατική κατά τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων εδώ στο Λονδίνο, για να λάβουμε υπόψη κάθε σχετική πληροφορία που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κρατήσουμε τους παρευρισκόμενους ασφαλείς», δήλωσε ο κ. Adelekan.
 
Αναπτύσσονται 2.000 αστυνομικοί στην Ισπανία μετά την απειλή του ISIS για μακελειό στο Champions League
Αν και το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας τόνισε ότι ο συναγερμός για τρομοκρατία στη χώρα παραμένει στο επίπεδο τέσσερα από πέντε, δήλωσε ότι 2.000 αστυνομικοί από την εθνική αστυνομία και τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής θα αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τη δημοτική αστυνομία να περιπολεί στο παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι σήμερα και Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ την Τετάρτη.
 
«Αυτή η ανάπτυξη συντονίζεται και υποστηρίζεται από τα μέτρα σε επίπεδο κράτους που θεσπίζονται στο πλαίσιο του σχεδίου αντιτρομοκρατικής πρόληψης, προστασίας και αντιμετώπισης», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
 
«Η κυβέρνηση και οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες για να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των θεατών στις δύο αθλητικές διοργανώσεις - καθώς και την ασφάλεια των Ισπανών πολιτών στο σύνολό τους - ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες γνωρίζοντας ότι η Ισπανία είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο».
 
Σε συναγερμό και το Παρίσι
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, δήλωσε ότι η ασφάλεια γύρω από τον αγώνα της Τετάρτης στο Παρίσι μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπαρτσελόνα «ενισχύεται σημαντικά» μετά από μια «απειλή» από τον ISIS.
 
«Είδαμε, μεταξύ άλλων, μια ανακοίνωση από το Ισλαμικό Κράτος που στοχεύει ειδικά τα γήπεδα», δήλωσε ο Νταρμανέν.
 
Επισήμανε ότι ο ISIS είχε καλέσει σε «επίθεση σε αθλητικό χώρο» πριν από περίπου 10 ημέρες.
 
«Όλα τα αθλήματα μπορούν να επηρεαστούν», πρόσθεσε.
 
Μια πηγή προσκείμενη στο θέμα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Το Ισλαμικό Κράτος απείλησε τα προημιτελικά του Champions League, όχι συγκεκριμένα στη Γαλλία, μέσω ενός από τα μέσα επικοινωνίας του».
 
Η Γαλλία αύξησε την ασφάλειά της στο υψηλότερο επίπεδο, urgence attentat (επείγουσα επίθεση) μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα τον περασμένο μήνα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 144 άνθρωποι. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση - ισχυρισμός που επιβεβαιώθηκε από τις αμερικανικές και γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών.
 
Βρετανικές αντιτρομοκρατικές πηγές δυσκολεύονταν να θυμηθούν προηγούμενη φορά που ο ISIS είχε διαφημίσει ότι σκόπευε να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε συγκεκριμένο στόχο και στη συνέχεια τις πραγματοποίησε.
 
Αυτό που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν είναι μια απειλή για μια εκδήλωση υψηλού προφίλ, όπως οι εορτασμοί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, η οποία απέτυχε να υλοποιηθεί, αλλά η οποία, στα μάτια του ISIS, παρείχε μια προπαγανδιστική ώθηση.
 
Η απειλή του ISIS για το Champions League
Ο ΙSIS με μια φωτογραφία στο διαδίκτυο απειλεί με επιθέσεις στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια των προημιτελικών του Champions League σήμερα και αύριο.
 
Όπως μετέφερε το ισπανικό «ondacero.es» το Ισλαμικό κράτος δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται τα τέσσερα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα ματς της πρώτης φάσης των προημιτελικών του Champions League, την Τρίτη (9/4) και την Τετάρτη (10/4) απειλώντας ότι θα επιτεθεί σε αυτά κατά τη διάρκεια των αγώνων!
 
Η ανάρτηση έγινε από τα Μέσα Al-Azaim και το Sarh al-Khilafah τα οποία αναπαράγουν τα μηνύματα του ISIS, ενώ στη φωτογραφία αναγράφεται η φράση «Σκοτώστε τους όλους», με φόντο τα τέσσερα γήπεδα που φιλοξενούν αυτό το διήμερο τους αγώνες: το «Emirates» της Άρσεναλ που φιλοξενεί την Μπάγερν, το «Παρκ Ντε Πρενς» της Παρί Σεν Ζερμέν η οποία θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα, το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» της Ατλέτικο που θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ντόρτμουντ και το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία θα φιλοξενήσει τη Μάντσεστερ Σίτι.
 
 
Στα γήπεδα ούτως ή άλλως τα μέτρα είναι αυξημένα αυτό το διάστημα, ωστόσο οι αρχές στις τρεις χώρες που φιλοξενούν τα ματς, έχουν ειδοποιηθεί για αυτές τις απειλές και λαμβάνουν εκτεταμένα μέτρα.
 
Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταστήσει σαφές σε πολλές περιπτώσεις ότι εστιάζει σε «ήπιους στόχους» για τις επιθέσεις του, όπως μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το